nuffnangku

Tuesday, November 10, 2009

terakhir untuk kali ini

sedang sakit teruk til hr ni stil x sihat lg..erm..mingu lepas MC sampai 3 hari.xleh bangun.xda selera makan.hati n fikiran cam celaru sgt.lebih byk bdiam diri.then hr ni pun sama....hmm.sy mungkin tidak akan update ape2 untuk 1 jangka masa.reasonnya.biarlah hanya sy yang tahu.untuk yg sudi jadi follower.thnx.sy akan kembali.tp x pasti bila.mungkin bl sy sudah kembali sihat nnti.sihat fizikal,hati dan jiwa..tp ntah bl ...hanya Allah yg bisa mngetahuinya.hayati lagu Anang(SEPARUH JIWAKU PERGI)yang ada di blog sy..mungkin anda akan memahami sesetengah hal yg tak mungkin sy luahkan.. mungkin..


~biarlah kedinginan dan kebisuan ini mjadi titiannya.kerna selama ini kata2ku tidak pernah ada maknanya pd dirimu~

SEPARUH JIWAKU PERGI-aku wanita biasa

veelara

HASIL LUKISAN:VEE LARA

~aku wanita biasa.walau kutulis semua tentang perasaanku,tiada siapa dapat mengerti dugaan yang sedang kugalas.Tuhanku,bantulah aku melalui dugaanMu!~

Redha

Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud :" Demi Allah yang jiwaku ditangannya !Tidaklah Allah memutuskan sesuatu ketentuan bagi seorang mukmin melainkan mengandungi kebaikan baginya. Dan tiadalah kebaikan itu kecuali bagi mukmin .Jika ia memperolehi kegembiraan dia berterima kasih bererti kebaikan baginya , dan jika ia ditimpa kesulitan dia bersabar bererti kebaikan baginya ".
( Riwayat Muslim )



aku redha dgn takdir ini.berbahagialah.selama ni pun aku tahu apa hubungan korang even semuanya berjalan di BELAKANG aku. aku bukan bodoh. aku boleh baca kebodohan korang. yang kau, entah apsal dah tahu dia sayang dekat kau, kau main tarik tali, kenapa? sakit jiwa ke kau? masa kau dengan dia dulu, apsal tak kau berkasih sayang betul-betul dengan dia? korang dah putus. lepas tu, baru aku datang dalam hidup dia. kenapa sekarang kau react macam aku yang rampas bf kau? sakit otak ke apa kau ni.masa aku g indon pun kau sempat mengatal g call dia. pic kitorang kat hardrock pun kau nak g komen aku sedih, padahal aku terang2 tengah senyum, apa ke bangangnya kau? bangga eh dapat buat aku sedih? ye, aku yakin kau tengah happy sekarang. pergi bali gittew. apalah perasaan laki kau nanti kalau dapat pompuan macam kau ek? lagi kesian kalau dia lelaki yan baik, dapat kau. kesiannn.


kau yang lagi sorang.
terima kasih atas kelukaan ini. ini yang terpaling sakit. bahagia kan kau khianat dekat aku. tak ape. aku takkan doa yang buruk2 sebab takkan termakhbul. aku doa yang elok2 je la k. semoga kau sakit dekat bali tu. eh, doa yan baik tu. sakit kan menghapuskan dosa2 kecil.aku ni bukan bodo, kalau kau pk aku bodo la kan. aku ni setia sebab aku tau kau t banyak terluka dengan bitch kau yan perasan cun tu.bagi aku, orang macam dia, bukan sainganlah.kau tak pernah tah ek macam mana rupa bf2 aku sebelum kau? macam mana ada lelaki yan gaduh bermasam muka sebab aku, macam mana aku rimas dengan lelaki-lelaki yang dtg dlm hidup aku dengan bermacam cara supaya aku terima dorang. aku tak pernah cerita sebabaku rasa tak perlu, tapi ni aku nak cerita. kau syg sgt dia, itu aku pun tahu. aku fhm sbb aku pun syg ex aku sgt2. tp bila dah dikecewakan, memang aku buang terus dah. tapi kau? masih tethegeh dengan dia. sedihla kau ni.

memang aku yang paling kasihan kan. tak pe. aku doa yang baik2 untuk korang bdua. yang sorang, bia la kawen ngn laki yang baik, tak adalah kau teguk arak tu lg. yang sorang, we wil see jodoh kau dgn siapa. kalau kau kahwin dgn dia pun, takpela. aku boleh terima asalkn x menipu sampai mcm ni.bodoohhh lah

Monday, November 9, 2009

hati yang kau sakiti-rossa

Jangan Pernah Katakan
Bahwa Cintamu Hanyalah Untukku
Karena Kini Kau Telah Membaginya
Maafkan Jika Memang
Kini Harus Kutinggalkan Dirimu
Karena Hatiku Slalu Kau Lukai
Tak Ada Lagi Yang Bisa ku Lakukan Tanpamuku

Hanya Bisa Mengatakan Apa Yg Kurasa
ku Menangis MembaYangkan
Betapa Kejamnya Dirimu Atas Diriku
Kau Duakan Cinta Ini
Kau Pergi Bersamanya

ku Menangis Melepaskan
Kepergian Dirimu Dari Sisi Hidupku
Harus Slalu Kau Tahu
Akulah Hati Yg Telah Disakiti

Saturday, November 7, 2009

berdiam diri

akhir2 ni aku byk mdiamkan diri.terutama kat opis.mungkin sebab aku sakit teruk kebelakangan ni.mungkin kerna aku mhadapi masalah2 berat.tp utk bkongsi cerita ngn org..susah.payah utk diluahkan.dan setakat ni aku hanya mampu bcerita ttg hati.hal2 lain,masih aku simpan jauh dalam hati.

Friday, November 6, 2009

sayap dewi2?dewa2?

thnx utk smue teman2 yg mberi sokongan.skg,aku rs teman2ku adalah seperti BINTANG.aku x selalu nampak mereka..tak selalu melihat mereka..tp pd saat aku dlm kegelapan mereka hadir mberiku cahaya utk melihat kembali..lantas turut mberiku sayap utk aku terbang kembali slps sayapku patah.tp aku shj yg belum terbiasa terbang mngunakan sayap baru tu.lantas ade yg geram ngn aku coz degil.hmm..sahabat,setiap hal dlm hidup,mesti ada ruang n waktu yg perlu di ambilkan..berilah aku ruang itu..dan teruslah mnyokongku...kalianlah sayap dewi2 ku and dewa2 gak. hehe..

Sunday, November 1, 2009

apakah ini?

hatiku sunyi sepi.tiada peghuni kah di situ?ke mana si penghuni telah pergi?

satu luahan rasa yang disimpan sejak sekian lama

ada sesetengah perkara,rsnya lg baik tak perlu difikirkan.bleh tolak tepi mcm xde ape yg penting walaupun sebenarnya hal itu penting.

aku.bukan manusia yg suka btindak terburu2.emosi takkan penah dpt tempat pertama.kalau adapun cume titisan air mata.hanya titisan k.bukan tindakan melulu.aku takkan mengamuk.menyumpah seranah org.tidak!itu bukan attitude aku.mungkin orang2 senegeriku mmg kasar2 bahasanya.tp kami gunakan pd org2 yg sealiran ngn kami jer.tp sekasar2 aku pun,blum pna la tampar ke maki org x tentu pasal.

dan aku juga bukan jnis yg suke bsaing.dan cube nak tunjuk sikap yg penuh ego n ke'bagusan'.tidak.aku adalah aku.kalau orang tak kenal aku,maka semestinya dia fikir aku kerek.sombong.blagak.well,aku cuma suke diam.lebih byk diam lg bagus.

orang nak wat x elok kat aku ke.nak lukakan hati aku ke.nak wat aku terasa ke..aku biarkan jer.biarlah.sbb aku bukan org yg akan mbalas apepun.bukan slh aku.bukan aku yg gangu kehidupan org.org yg gangu life aku.b4 this,aku hidup dalam ruangku sdiri.sehinggalah tibe2 ketenangan ku seperti dirampas.tp aku tak wat ape2.adakah aku bodoh?adakah aku penakut?tak kot.masing2 dah dewasa,bleh pk sdiri.

hmm aku malas amik kesah.aku just wat bodoh.aku hanya mbiarkan.biarkan.dan biarkan.smpai 1 hari nnti,hukum karma mngambil tmpatnya.Tuhan kan ada.Dia kan Maha Mdengar.Maha Mngerti.Dan Dia juga m'uji hamba-Nya2 stakat yg hambaNya tdaya.mungkin hr ni kamu buat x elok kat aku,then Allah blsnya dgn hal lain.kemudian kamu serabut2 tnye,kenapa kamu tak bleh hidup aman.lepastu serabut2 ckap yg kamu nak hidup aman.cube pk smule apa y kamu dh wat.kamu mgkin bmain ngn life org lain samada tanpa sedar atau dlm sedar.tp aku tahu kamu sedar smue perbuatan kamu.


yang paling penting,aku tak gangu life org.orang yg sengaja nak provoke2 aku.tindakanku-biarlah.ni bukan kali pertama tjadi.org2 spt ini selalu ada di mn2.semoga mereka menemui kebahagiaan n ketenangan yg mereka cari.x perlu rampasnya dari seseorang spt aku,kerna aku juga tak memiliki semua itu.jika kamu yang dpt memiliki semua itu,hiduplah seadanya.tahniah.jgn lupa bsyukur pd Tuhan.x perlu bakar2,sbb aku takan tbakar.aku hanya selamanya mcm ni-ikhlas dr Vee Lara.

hidup x selalunya berada di atas.walaupun kamu cuba mjadikan aku musuhmu,tp aku tetap mdoakan kamu bahagia sampai bila2.dan lgsatu,aku xpna anti org2 yg merokok,minum arak or clubbing.masing2 ada pdirian masing2.siapalah aku utk mnilai org.bg aku,sape2 pun aku kwn jer,asalkn tahu respect aku.tu jer prinsip aku dlm kehidupan ni.hmm,utk org y slh fhm ngn pdapat aku tu n utk sape2 yg terasa,aku minta maaf secara terbuka.ikhlas.dan aku tutup citer.noktah.

"Yang Baik dan Indah itu datangnya dari Allah.dan Yg buruk dan Jahil itu dtgnya dari aku-Vee Lara"

salam.

Ini realiti tentang LELAKI

From OPRAH on MEN
ulasanku adalah pdapat ku.sape x setuju,xpyh bising k.klu setuju,ok

If a man wants you, nothing can keep him away.
If he doesn't want you, nothing can make him stay.
(btul.klu nak,smue bleh.bl xnak,mcm2 alasan)

Stop making excuses for a man and his behavior.
(hmm.kdg2 kite pk lelaki akan berubah pas kawen.tp klu dh mmg tu la habit n perangainya,rsnye pas kawen pun xkan berubah.kan?)
Allow your intuition (or spirit) to save you from heartache.
Stop trying to change yourself for a relationship that's not meant to be.
Slower is better.
(aku pun alami hal ni.kdg2 tensen teramat sgt bl pk katne silapnya)
Never live your life for a man before you find what makes you truly happy.
(kdg2 kite pk die mmpu bahagiakan kite,tp pas couple br tahu,hampeh)

If a relationship ends because the man was not treating you as you deserve then heck no, you can't "be friends". A friend wouldn't mistreat a friend. Don't settle. If you feel like he is stringing you along, then he probably is.
(btul.klu dh sampai berani naik tangan tu,aku x rs pompuan tu layak dbuat cmtu)

Don't stay because you think "it will get better." You'll be mad at yourself a year later for staying when things are not better.
(tp pompuan biasalah.walaupun suke pk negatif,tp dlm hati dorg sbnarnye diorg suke pk positif)

The only person you can control in a relationship is you.

Avoid men who've got a bunch of children by a bunch of different women.
He didn't marry them when he got them pregnant, why would he treat you any differently? Always have your own set of friends separate from his. Maintain boundaries in how a guy treats you.

If something bothers you, speak up.
(tp klu lelaki taknak dgr cmne?pompuan gak tensen sorg2)
Never let a man know everything. He will use it against you later.
(btul ni.aku setuju.aku pun x pna citer sgalanya.xsampai 50 % pun)

You cannot change a man's behavior. Change comes from within.

Don't EVER make him feel he is more important than you are...even if he has more education or in a better job. Do not make him into a quasi-god. He is a man, nothing more nothing less. Never let a man define who you are.
(mmg pun.klu kejenye asik nk merendah2kan kite jer,perlu ker dlayan elok2 org cmtu?sorry k.pompuan tu mgkin ade lg byk kelebihan tp die je mls nk merendah2kan si lelaki)

Never borrow someone else's man.
(x bgus pinjam2 ni)

If he cheated with you, he'll cheat on you.

A man will only treat you the way you ALLOW him to treat you.
(mslhnya si pompuan x suke kene pukul,tp lelaki wat gak.cmne eh?)

All men are NOT dogs. You should not be the one doing all the bending...compromise is a two way street.
You need time to heal between relationships...there is nothing cute about baggage...
Deal with your issues before pursuing a new relationship.

"You should never look for someone to COMPLETE you... a relationship consists of two WHOLE individuals... look for someone complimentary...not supplementary. "
Dating is fun... even if he doesn't turn out to be Mr. Right.

Make him miss you sometimes...
when a man always know where you are, and you're always readily available to him - he takes it for granted.


Never move into his mother's house.
Never co-sign for a man.

Don't fully commit to a man who doesn't give you everything that you need.
(mmg betul.klu mnta hal2 y simple pun x dpt bg.watpe nk commit sgtkan.)

Keep him in your radar but get to know others.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...