nuffnangku

Wednesday, September 30, 2009

Gempa Bumi dan Kalau hari ini Hari Terakhirku..

masa sedang syok wat keje sambil bbual2 ngn Kak Ana n Kak Mek,tibe2 rs gegaran.alamak.1 department dah kecoh sbb kitorg mmg rs gegaran tuh.tanya kat Mr.A,die kate die pun rs gegaran tuh.after that,aku tgok semua org bergegas..bkemas nak balik.aku pun naik seram.tapi aku tak kemas2 gak.bukan berlengah.cuma rasa mcm kaalu itu takdir aku,nak wat camne kan.lgpun family aku xde kat KL.kalau dorang ade,dh tentu aku nak blik cepat.ape2 jd,aku bersama diorang.kul 6.45,Head Of Department,Mr.Yoga arahkan semua staff balik.nak ke taknak,mmg kene balik gak.

hmm.
adoii.
kene g ofis Mr.A.
dlm terhegeh2 bjalan tu,aku tgok semua org berpusu2 nak blik.
jalan raya mmg sesak.
biasenye time2 tuh x sesak pun.
aku refer pd kawan aku yg keje di Jabatan Kaji Cuaca.
die kata jgn risau.
tp die pesan,kene hati2.elakkan pantai.n kawasan bhampiran pantai.
Malaysia Selatan agak terjejas.
ape2 hal,area situ kene dulu.
Tuhan,jauhilah kami dari malapetaka.

ms bjalan td.aku fikir mcm2.
gegaran n situasi cemas itu mbuatkan aku terfikir.

kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
aku mahu berada di sisi familyku.biarlah susah senang bsama.
aku mahu mereka tahu dalam keras kepala aku.yg suke melawan cakap.moody.aku sebenarnya sgt mengambil berat ttg mereka.dalam fikiranku selalu memikirkan mereka.dan aku sedih bila mereka mhadapi kesusahan tp aku tak pernah nyatakan pd mereka.


kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
aku mahu seseorang tu tahu bahawa kasih dan sayang aku hanya utk dia.maafkan aku atas semua sikapku.aku mahu dia tahu aku bukan perempuan yg kerek.aku bukan seorang yg busuk hati.aku mahu dia tahu luaranku tak sama dgn apa yg sebenar2nya ada dalam hati aku.tak mngapa kalau hati kamu bukan milik sy.

kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
sahabat.ketahuila.tanpa kalian,aku tidak lg mpunyai harapan dan keyakinan utk mngejar mimpi dan cinta.mungkin cita dan cinta telah lama aku lepaskn.tp kalianlah yg mberi aku sokongan dan kekuatan.sahabat,adakalanya kita tidak sehaluan.tapi itu tak bmakna aku bukan sahabatmu lg.walau konflik seteruk mn pun kite lalui,ketahuilah,kite tetap sahabat.

Sunday, September 27, 2009

raya?

tadi malam,g beraya!wah.seronok.bukan pe,sebab dapat jumpe member2 yg sangat aku windu..dulu,hari2 jupe.tp since memasing dah ade life sendiri,kadang2 nk jupe setahun sekali pun susah..yeker?hmmm..ye..kadang2 nak msg or call pun sampai terlupa coz bz..tp itu la life kan...hmmm..yang penting,bila sekali ade dalam hati,sampai bile2 pun akan tetap dalam ingatan.kan?hehe..ok,nnti la aku update k..penat giler nih...


aku tertanya2-adakah aku tahu ape yg aku btul2 inginkan tentang soal hati?hmm...

Saturday, September 19, 2009

Chili's..

Yummy!mmg best makanan kat sini.huhu.aku mkn dengan penuh selera.ini pic makanan yg telah dipesan olehku.sedap kan?tp nak mkn kat sini,kene reserve n kene beratur pjg giler ah..huhu..tak sangup2..

ini makanan yg telah dipesan oleh kami bertiga pd petang itu.

aku mls cakap byk.just upload pic utk tontonan je ok?hehe

ini rien.


ini acoi.yg tak sabar nak makan.hehe



this is me.vee lara.aku maintain je.hehehe.thanx utk acoi.kerna membelanja kami pd petang itu.pastu kami g sogo.cari baju raya utk family ku.hehehe.




senorita cumil2

Klcc.mule2 rancang tempat len.tp last minutes tukar.ok,bleh la.tp aku tak suke pun KLCC ni.tp demi kwn2,ok je la.
ade orang kate muka aku same ngn nuril.betul kah?mengapakah?dan die kate nuril adik aku.uwaaa..apsal nuril adik?knp bukan aku?kenapa?wah.kejam.....huhu
saat berbuka puasa yg meriah.kalau tak silap ade 10 orang.hehe.pas mkn,nuril terpaksa balik awal sbb die berkejar ke Jalan TAR.teman mak die.

kami yg suke berposing mcm tak ingat dunia.cun tak?baik ckapa cun.klalau tak,takmo kwn!heheh


rien.aku.vie.ana.depan VINCCI KLCC.

ini pic istimewa dari kami.nah.hahahhaah




09.09.09

aku perempuan biasa.
yang punyai kehidupan yg sederhana.
dan mempunyai cita2 besar.aku biasa di kutuk sbb sombong.tp xkesah pun.
kalau kene kutuk,aku wat buduh jer.
sbb aku rs mcm tak mati plak kene kutuk kan..dan aku pun rasa mcm tak plak aku ni hidup sebab pujian kan.
orang nak kate aku apepun,teruskan je.aku mmg malas lyn.kecuali pendapat itu datangnya dari org2 yg rapat ngn aku.bl dorang yg bg pendapat,baru aku amik serius.
setakat nak mhentam2 aku,aku rs mcm bleh blah ah.hahah
kalau aku tipikal n kolot pun,bia ar ngn aku.sibuk je!
oh ye,aku x melayan drama yg d cipta oleh drama queen yg murahan,ok.

ok.sebenarnye nak citer len.tp masuk intro ntah ape2 tu dlu k.pic di amik pd 09.09.09..huhu.tarikh best.pd hr ini aku berbuka puase di Suzi's Corner.paling best dapat melayan keletah manja si kecik-Dina.cumil ah die.mmg bijak r die walaupun baru 3 tahun(kalau x silap)
mlm plak,aku g tgok FINAL DESTINATION.booking ticket online.g pavilion.citer ni wat aku rs cm nk pitam.pas tgok,aku fobia kejap.rs mcm semua bende di sekeliling bleh mnyebabkan kematian yg dasyat n mngejutkan.huhu.sunguh seram.rs lebih berdebar dari tgok citer hantu.ade org tu kate pas tgok citer ni,die rs nak pengsan.huahaha.aku cool jer.dalam wayang tu je aku tak keruan,tp pastu ok jer..heheh.

Pancake House of Peddington

kali ini ke Mid Valley.mulenye nak g tempat len,tp kami lewat.so smue full house.huhu.cedihnye.Nuril suggestkan-Pancake House of Peddington.aku no hal sbb aku tak kesah sgt bab2 mkn ni asalkn mcukupi utk ku mkn.hahahah.
ini cik nuril..die termenung jauh.tak pasti plak ape yg die tgh pk.samade pk masa depan atau pk bile lah makanan ni nak sampai.heheh..jgn marah k.sebelah pic die tu adalah makanan yg d pesan oleh ck nuril.tp sorry la aku tak leh ingat ape name makanan yg dipesan tuh.huhu.payah sgt nak ingt.hehe.tp mmg sedap woo.
ini plak makanan yg aku pesan.amik kau.nak sgt makanan yg mcukupi.mmg cukup ah sampai aku tak terhabis mkn.besar giler n ade 3 tingkat.mak aih.aku mmg x hbis mkn.dan makanan ku telah berjaya dhabiskan oleh __________(sila isi tempat kosong itu sendiri)hahahaa.n air aku tu air banana strawberry.tu pun di habiskan oleh ___________(hahahaa)

ini aku.ala2 wanita melayu terakhir yg dah pandai mkn pancake.ngegegeh.x sempat nk g tuka baju.dari ofis terus bergegas ke mid valley dgn berbaju kurng pahang ini.hehe


ini cik nuril.yg berada dalam mood sunguh nostalgia.hahaha...



Barra Cafe


sedapnye kan....




tempat ni kami x rancang.House Of Barramundi(Barra Cafe).terletak dekat ngn Tesco Ampang.pagi tu kitorang g IKEA.cari barang2 utk rumah diela fyra.pastu singah Tesco.terus ternampak cafe ni.rasa mcm ok jer.suasana die pun ok la.mulenye aku,diela,fyra,izi n nyoi jer.tp petang tu roger2 abg azhar.then die ok jer nk follow.suresh pun.so di sinilah kami berbuka puase pd petang yg tak dirancang.kalau tak silap petang 30 ogos.


mereka yg hadir..hehe.



saje jer aku tayang muke.hehe.menu yg aku pesan adalah menu kegemaranku..sunguh best.masak lemak nenas ikan masin.wallah...eh..aku tibe2 teringat masak lemak nenas yg mak nuril masak.mmg superb ah mak die masak.aku masih tergila2 kan perasaan itu.hahaha.mmg giler.



Ramadhan-Swiss Garden Hotel

Swiss Garden Hotel-Buffet.ok la makanan kat sini.biasalah hotel kan.mn nak best giler pun.name je gempak.rasanya makan kat restoren biase lg cool.bg aku la.kali ni g ngn ofismate2 ku.sejak semingu sebelum g,kami rancang g tempat len.tp hari2 argue..mnta tuka tempat itu la..tempat ini la..dan pd hari yg telah dpersetujui smue(tu pun selepas kitorang IM dari kul 2 ptg til kul 5 hari sebelumnya...tp stil xde jln damai,hahaha).kitorg akhirnye malas nk pk g mn,terus setuju bl ade y cadangkn g Nando's.tp pd hari tersebut,tibe2 ternampak promo dr hotel Swiss Garden.terus semua setuju.rsnye cam wat penat jer IM lame2 n gaduh2..tp last2 g ke tempat yg tak masuk dlm list pun.hahaah

ni antara ofismateku yg suke cari pasal ngn aku.huhu..mereka baik tp notty.ngegege
ini antara makanan yg aku amik.nyum2...sedap tau!

lazat sunguh kan...kitorang mkn mcm itulah hari terakhir dpt makan.haha.dasyat.


tengok tu.masing2 dah dapat mkn,terus x pandang kiri kanan dh.aku amik pic ni pun dorang tak heran dh.yg penting,mkn..mkn..n mkn...hahaha

sesi bgurau senda.ececeh...kem salam kat jejaka sebelah abg azhar tu.rs mcm nk ngorat je die..hahahah

lastly-->ini aku.bunga mawar yg pd petang itu telah di apit oleh 5 jejaka iaitu encik huzainy,jimi,suresh,abg azhar n shamsyul.hahaha.giler perasan.
hujan renyai2 ms kitorang sudah mkn.huhu..mmg kenyang.encik huzainy dh pergi situ dekat 4 kali dh..minat giler die ngn mknn kat situ.hehe




Ramadhan-Birthday Arief!

Ramadhan kali ni aku betul2 bz.so mcm xsempat nak update setiap bnde y aku wat.ramadhan kali ni mcm berbeza r dari ramadhan2 sebelum ni.ntah knp kali ni mcm byk bende nak kene fikir..nak kene settle kan.oh..mungkinkah ini tandanya aku dah makin dewasa dan telah betul2 mempunyai begitu byk komitment?sila ulang ayat aku-'begitu byk'.mak aih,takutnye jadi orang dewasa.haha..ayat tak bleh bla.sedangkan aku pun bukan baru berusia d awal 20-an.huhu.hari ni aku mcm ade masa byk sket..so mcm rugi plak bila x update kat blog ttg ape y aku wat spjg ramadhan ni.ramadhan kali ni aku byk mhabiskan masa berbuka puasa dgn teman2 yg hebat2 belaka.kalau nak tahu sape depa...silalah mbaca keseluruhan entryku ..pas entry ni,aku akan wat byk lg entry..n upload pic y cute2 utk tatapan k.mereka2 yg ade dlm pic tu la teman2 terhebatku..

huhu.ok,entry pertama-Birthday Arief



birthday boy-arief-sedang wat muke cumil ketika d suap kek gune pisau potong kek!biar btul.hahah

dia sekarang yg umurnya 2 tahun lebih tua dariku,telah mnyambut birthdaynya ms d awal ramadhan yg lepas.tp umo die tetap tua 2 tahun dariku.haha(aku pun xpasti apa motif cakap cm gini.haha).ceria je dia pd hari ini.
aku n fyra. arief n siti(his sister)
aku,fyra n nyoi dtg agak lewat.sbb hujan lebat giler.dan jalan jem.tp nasib sempat order makanan..n dpt mknan yg di order ms berbuka.hehheh

asyraf n his girl dtg lewat dan dpt makan after we all dah kenyang.huhu.ok...n enjoy.kek pun sedap.happy birtday arief!pakcik dah tua la..hahha

Friday, September 18, 2009

yang aku mahu


(gadis ini time ni masih tak faham ttg dunia sebenarnya.suci murninya die time nih..tp skg,die mule memahami byk perkara)



orang selalu beritahu aku ape yg mereka nak aku wat..n ape yg perlu aku wat...aku perlu wat mcm ni.aku perlu wat mcm tu.jgn wat ni.jgn wat yg tu.kene jadi yg mcm ni.jgn jd yg mcm tu.kene fikir mcm ni.jgn fikir mcm tu.cube ini.cube itu.tapi pernah tak mereka tanya pada aku sendiri..apa sebenarnya yg aku mahukan dalam hidup ni?


aku.spt manusia lain.ada kemahuanku sendiri.adakalanya aku mahu orang faham..aku begini sbb nya begitu.aku jd mcm ni sbb nya begitu.setiap yg tjadi pasti ade reason.pasti ade penjelasan.


yang aku mahu pun bukan perkara2 yg tak tercapai oleh kemampuan.aku hanya mahu perkara yg biasa2 shj.aku sebenarnya seorang yg simple.tp keadaan yg mbuatkan aku jd seorang pemikir yg kompleks.ya,aku mmg suke berfikir.dari sekecil2 hal kepada sebesar2 masalah..kadang2 aku berfikir tentang hal2 yg org lain malas fikir.


aku pun tak pasti kalau aku ada life sendiri,hidup bsuami nanti,dapatkah dia memahami diriku?tahukah dia bahawa aku ini sgt sensitif orangnya?dapatkah dia fahami bahawa aku ini adalah seorang perempuan yg adakalanya sgt cepat terguris hatinya?fahamkah dia bahawa aku suka dimanja selalu? fahamkah dia bahwa aku jarang mbenci org sebenarnya?di mulut lain tp sebenarnya tidak sampai ke dalam hati...dan sgt mudah memaafkan org?



sudikah dia menemaniku pd saat aku sdg mhadapi masalah?memujukku pd saat aku sdg merajuk?sudikah dia mendengar semua cerita2 ku?yg adakalanya mmg mbosankan tp jika dia adalah soul mateku,sudah tentu dia lah tempat aku bkongsi segala rasa.dari sekecil2 cerita kepada segala y mbebankan..sudikah dia mdengar semua rungutan2ku?sudikah dia mdengar semua bebelanku ttg apa2 perkara yg aku marahkan?




dapatkah dia fahami bahawa aku seorang yg tidak suka diperbodohkan?ditipu?dapatkah dia mngerti bahawa sy lebih suke perkara2 romantik yg penuh kasih syg?dapatkah dia fahami semua hal yg tak pernah aku luahkan?mengertikah dia nanti bahwa aku perlukan seseorang yg mjadi pnyokong pd setiap usaha aku.aku perlukan seseorang yg selalu mberi semangat ..mberi keyakinan n kepercayaan pd ku dalam melakukan sesuatu..seseorang yg sentiasa berbangga kerna memiliki ku,bukan sebab rupaku/hartaku tp kerna aku adalah diriku...yg ada kelebihan n kekuranganku sdiri....dan seseorang yg sentiasa memimpin tanganku dalam setiap waktu supaya aku tidak terjatuh dlm kegagalan...



dapatkah dia nanti memahami bahwa aku adakalanya sukakan suasana sunyi sepi?adakalanya aku suke mdengar bunyi air hujan menimpa bumi?..dapatkah dia mngerti bahawa aku hanya bahagia bila keluarga,sahabat n dia bahagia?dapatkah dia faham bahawa aku sukekan pantai?ketenangan yg dikecapi pd saat angin mhembus lembut?



akankah aku temui org yg seperti ini?yg mampu melayan setiap kerenahku?bukan utk hari ini sj.bukan utk esok sj.tp utk selama2nya?

Thursday, September 17, 2009

puisi

engkau lelaki yang patah sayap kirinya
menanggalkan baju dukamu
di hamparan kenangan
melonjak dari jendela kamar
yang pecah kacanya
ingin terbang menerpa bulan
sambil mengilik sebungkus impian

tak kau hirau rayuan pungguk
berhiba lara
yang memilih pilu sengsara
tanpa usaha
kau dengan kental semangat
menjerkah gerhana
dan menahan mentari
dari meminta gilirannya

terbanglah lelaki yang patah sayapnya
berpandukan tongkat paruh
jentayu yang setia

kau bukan lagi lelaki pilu
yang merenung jendela
setiap kali purnama senyum
atau retak di balik ara
kerana kau arif merisik rindu
dan mentafsir cinta
dari sinar mata pemilik kejora
(karya Rozais Al-Anamy)

tafsir sendiri maksudnya...

Tuesday, September 15, 2009

yang aku rasa..

ada siapa dapat menerima sy seadanya?ada sesiapa mengerti bahawa ada waktu2nya sy mahu bkongsi semua yg sy rs..dari sekecil2 masalah hingga ke sebesar2 konflik?ada sesiapa dapat memahami bahawa sy ini terlalu cepat terguris dgn pkataan?ada sesiapa dapat memahami bahawa sy sgt benci dgn manusia hipokrit..drama lebih...n suke cari pasal?sy benci org begitu.sy benci bila org cube memandai2 dalam urusan hidpu sy.cube mngajar sy padahal die sendiri masih dalam keliru?

sy bukan org yg kuat cemburu.tp bila sy tidak suke,maknanya sy mmg tidak suke.kalau itu pun masih tak pandai nk faham,sy tak pasti name ape yg sesuai utk d pangil pd org yg sebegitu...bila sy bsunguh,maknanya ia datang dari hati.tp bila sy sudah mule menilai sesuatu mcm tiada nilai maka dari situ bmulalah satu lg episod gelap yg x best.sy pk hati org.tp org buat mcm bagus jer.tak pna pk ttg sy.

sy mmg pnyabar.tp ada had.selagi sy belum 'rebel' kamu selamat.bl sy dah mule rebel..kamu pun pasti pening dgn kerenah sy kerna sy...seorang pnyabar yg dalam diam mahu di fahami bahwa hati dan perasaan sy jgn di ambil mudah.

sy bukan manusia berhati busuk.tlg faham erti hati busuk sebelum menuduh sy y bukan2.kalau sy hati busuk,org yg pna buat salah dgn sy confirm xsenang hidup.tp sampai skrg x pna lg sy buat khianat pd org.kamu nilai diri sdiri dulu sblm aku jd seseorg yg kamu xpna jangka.

Monday, September 14, 2009

dan sebenarnya.

ini hanya sekadar cerita biasa.
sy tiada perasaan lg.sy bosan.sy benci.sy meluat.blah la.

Thursday, September 10, 2009

The Reason

smlm terdengar lagu The Reason mase sedang berada di satu tempat tu.im not a perfect person..there many things i wish i didnt do...ye..kite bukan manusia yg sempurna.dalam mnyempurnakan diri n hala tuju hidup..kite akan byk melukakan hati org..dgn alasan kite mcari yg terbaik utk diri kite.begitukah?sunguh selfish!
lagu ini ada byk kenangan pd diri aku.dan semalam mbuatkan aku sedar yg aku berada di sini hari ini selepas aku terjatuh beberapakali.dan skg,seseorang sedang mbuatkan aku jatuh sekali lg.perlukah aku dijatuhkan beberapakali di tempat yg sama?
sememangnya aku harus terus belajar mngenali manusia.dan mngetahui bahawa setiap manusia yg kite syg..tak semestinya akan mnyayangi kite sptmana kite sygkannya..dan tak smua org layak dsayang dgn penuh keikhlasan jika kasih syg itu mcm tiada nilai d mata dia.

The Reason 1

the reason-hoobastank

Wednesday, September 9, 2009

hati..
bagaimana mahu mdeskripsi 4 huruf ini tapi membawa seribu pengertian.di sini bmula segala cerita..di sini bmula segala kisah..H.A.T.I...Allah memerintahkn hati Rasullulah SAW di cuci...dlalam peristiwa israk mikraj...knp hati?spt yg sy katakan td..hati adalah tempat permulaan utk segala2nya..
pernahkah anda secara jujur merasakan ada saat2nya anda tidak blaku adil pd hati sdiri?hati mahukan yg lain..tp anda memilih yg lain?atau anda menyukai org lain..tp mdiamknnya terus lalu tsimpan jauh di dalam hati?dan mnyimpan dia hanya jauh di dalam hati..
dan bagaimana kalau hati yg ikhlas itu dilukai?mungkinkah ia akan sembuh semula?atau terus mjadi 1 parut yg akan dikenang sampai bila2?

Monday, September 7, 2009

macam tak patut jer..

hari ni keje mcm biasa.soal hati?tibe2 aku pk mcm..eh sebenarnye kenyataan2 ku sblm ni lebih kepada sudut emosi.aku x berapa ikhlas view hal ni dr sgala sudut kot.aku view dr 1 side jer.ok,sbenarnya mcm ni la..aku jnis manusia yg susah nk d fahami.dan aku gak susah nk faham org.mungkin sebab pbezaan umo mbuatkan aku mcm susah nk ikut cara die bfikir..n die pun cm susah nk ikut cara aku bfikir..
p/s:xpela..aku cube belajar memahami die.hope die pun mcm tu..dan mhargai usaha aku.InsyaAllah.

Saturday, September 5, 2009

duit raya.

ade org tu msg aku.bgtau yg tahun ni die akan bagi duit raya kat aku.Wink!~die kat atas kapal.belayar ke mana aku lupe la plak.hope die selamat pegi n selamat kembali.kalau x silap mlm ni mak die g umrah.hehe.teringat la plak kenangan masa mak die g umrah dulu.masa dulu2 tu.hhuhu.

oh yea.jgn lupa duit raya utk sy ok.sy kutip nnti(hahaha!~)ingat x sy pna bg kuih raya yg sy buat khas utk awk dlu?hehe.hmm..awk pesan dlm msg td-kalau nk minta duit,minta kat awk je.kat org lain,jgn.hahaha.so bg byk2 sket.supaya sy x sempat nk minta kat org lain nnti.huahaah.

die masih peduli semua ttg aku.dan aku tahu itu-The Reason By Hoobastank!~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...