nuffnangku

Sunday, July 19, 2009

wedding...

terasa sedikit kehilangan bl bestfriends sdiri dah kawen.Mirul,tahniah.hope ko happy n aman harmoni smpai bl2...lepas ni kite dah susah nk lepak2 same coz ko dah ade bini...takut die jeles plak...hati bini kene jg elok2 k...beri y terbaik utknya kerna itulah wanita y kau nikahi...tp aku happy bg pihak ko...
aku g ngn acoi morreno ku...die peneman setiaku walau ke mana shj aku g.sj letak pic ku dan die...hehehe..

aku g ngn munira skali..ni pic dari kami y comel2 belaka..hopefully,acoi morreno hentian terakhir hidupku...aku syg die lebih dari apapun.dan dlm hatiku,hanya ada die seorg...InsyaAllah


Saturday, July 18, 2009

dah lama tak jumpa..

sejak masing2 ade life sdiri..tingal asing2..kami dah jarang jupe..klu x,dulu..kerap gak kuar jejalan same2 g Times Square..then snap2 pic2 hebat..sbb kitorg sume suke posing..hehe.tp skg,masing2 dah ade kerjaya..then masa enjoy2 pun dah kurang..sbb bz..aku pun same gak..





kat mamak'around 4am-sempat lg gosip psl michael jackson

walaupun dah lame x jupe..tp bl dah jupe..x rs janggal pun..ttp mesra n best..teringat dulu2..mase serumah,selalu lepak kat Fariz..cuci mata...ah..life spt itu dah lame blalu rupe2nya..btapa masa mudah mngubah sesuatu..tp syukurla,kwn2 ku masih spt dlu..


pic ni masa kami kat Danau Kota.tgh syok window shopping,hujan la plak...adeh..tpaksa bgegas pulang...ttp bposing,even kat kedai org n d tgh2 org ramai..



pieka.vee lara.nuryl
nuryl makan byk ms lepak kat Hartamas.haha.aku order chic chop.ku pk kan anak ayam y d buat chicken chop.hahaha.
ms ni la kitorg btukar2 gosip..sgala hal dunia d amik kire..kehkehkeh..




nuryl.diela.pieka
sbenarnye..kitorg xde pun plan awal2..smue ni tjadi tanpa drancang..kebetulan,mingu tu aku kene keje..nuryl plak x ke mn..so aku ajak die lepak..die suh ajak diela.niat d hatiku mmg nk ajak,tp ms tu kami ade konflik sket(aku n diela mmg mcmni sjak dulu lg,hhaaha)so aku x brani..nuryl nk ajak pieka.why not,rite..tp takut pieka je bz..tp best rsnye bl aku text nuryl,die kate pieka on je..wah.ms aku on the way nk blik,nuryl dah tungu ku nk jemput d LRT..ms dlm LRT,tibe2 diela msg..die tnye aku tgh watpe..aku pun terus ajak..sbb aku mmg nk ajak tp takut..die kate 'ok'..wah..hebat gler rsnye...maka tjadi la perjumpaan ini.love u all..muaah..


sempat lg posing sementara tungu diela sampai.lepas tu kami drive kete mcm x hengat dunia...siap sesat2 lg..hahaha

















Sunday, July 12, 2009

rela kupujuk

M**…tibe2 teringat semula kenangan2 kat situ.terlalu byk.tempat itu,byk mdewasakan aku.mbuatkan aku tabah luar n dalam.di situ aku mngenal siapa aku yg sebenarnya.di situ aku knal siapa kawan,siapa lawan.dan dari situ juga aku tla temui manusia2 hebat y mjadi ‘sesuatu’ dlm life aku smpai bl2..muaah..

Dan paling best,aku tetap aku.ade sesetengah perkara ttg aku ttp x berubah.aku masih aku..tp dlm perspektif y mungkin sudah berbeza…semua yg knal aku tahu ttg kisah yg x kesampaian tu.hahahah..zaman budak2…tp bl dikenang2..saat2 itu sunguh best n romantik.persis cerita dalam novel.aku tiapkali lalu dpan tmpat tu,pasti teringat2..…

1st time tgok die,aku dah suke die.name die X….die ade rupa....ramai pun suke..hahah..kat situ,aku hanya suke die sorg…tp aku xde la smpai nk ngurat ke apa…tp aku dpt no.phone die secara x sengaja…wah..hebat giler..

Ceritanya begini..aku di cabar…oleh kwnku utk minta no phone sorang mamat(O) ni..mamat ni 1 course ngn org y aku admire giler tu…aku no hal bnde2 cmni…bukan xmalu..tp matlamat aku lain..d cabar…so aku pun wat muke seposen g mnta mamat tu no phone…nk kisah ape..die x bg,die la y bodoh..hahaah..mamat tu bg..aku pun simpan jela no phone y die bg tu…

bberapa hari lepas tu..dgn x sengaja aku jupe no phone X d blkg ketas y O tulis no phone die tu…mcm nk giler aku rs…rs terapung2…tp aku bukan gatal,ok..aku x wat ape2 pun ngn number tu…aku dpt tahu my bestfriend ,namenye B,pun suke gak kat lelaki tu..aku bg jela no phone tu kat kwn aku…aku suke lelaki X ni,xde sape tahu pun sbnarnye..ala suke je kan..bukan nk wat apepun…kwn aku B ni g call..nk knal2 katenye..lantak hang la nk watpe pun..asal jgn sebut nama aku suda..kang mamat tu pk aku in gatal plak..x psl2 je mrosakkan maruah aku wooo…n si X ni mmg jnis lelaki mahal..tu y aku suke tu..die sukar di dekati..pyh nk tgok die lyn or bckap ngn pompuan(sumpah,aku suke lelaki mahal..hahaha).die suke wat hal sdiri..lg aku suke woo..tp di mana die g,die adalah leader…best2…

Die mjaga dirinye..die nakal..wat mcm2..tmasuk ponteng skola..tp die lelaki y baik..oh ye.. ms kwn aku call die tu,die bgtau y die suke aku..ni kwn aku y citer….perasaanku?tsangat la best.org y kite suke2 sgt tu pun suke kite..huhuhu..best2…xleh lupa perasaan tu.

Aku sunguh simple.pna masa birthday aku,die dtg jumpe aku.siap nyanyi2 kan mcm2 lagu utk aku.masa kat skola,men pas2 surat melalui posmen x btauliah itu secara rahsia.hahaha…n aku jd semangat nak g skola hari2.pagi2 tungu bas dalam keadaan subuh2 pagi n selalu termenung dalam bas pk apa akan jd pd hari ni.sampai skola,jumpe bestfriend aku n terus gosip2..ah..zaman skola kan.time tu hari2 y aku lalui sgt best…kdg2 bgayut d telefon dr kul 10 mlm till 3 pagi..giler kan..sok g skola..mngantuk..hahaha.

Tp lepas2 tu,keadaan mule berubah bl kami dah semakin jauh….n akhirnye..lepas melalui zaman2 yg xbest tu…aku jd aku y hari ini…kenangan adalah 1 sejarah y tak mungkin aku ubah..tp aku tlalu byk belajar dlm kisah ini…x semua y kite mahukan dlm hidup itu,baik utk kite…bukan mudah melalui episod2 gelap itu..aku amik masa beberapa tahun utk kembali normal..hahahaah..

Ok.rela kupujuk sdg kedengaran.tu pasal la aku tkenang2 ni..ishhh…tp aku dah x rela memujuk sape2 lg.cukuplah..

love

Love is not about finding the right person, but creating a right relationship. It's not about how much love you have in the beginning but how much love you build till the end

Cinta n relationship..apa ertinya.erm..mbina relationship bg aku bukan perkara mudah.malah sgt2 susah sbb aku sgt susah utk mbuka hati pd lelaki.sgt susah.nak rapat n dekat ngn aku pun susah,apatahlagi utk mdapat tempat di hati aku.tp kalau kene caranya,pasti akan temui jawapannya.

Ade yg kate aku sunguh garang.ye,mereka benar.aku cepat marah.dan sgt komplikated.aku jemu dgn kebiasaan.hahaha..sbb aku suke sesuatu yg luar biasa.tidak.aku tipu.aku suke orang yg memahami aku.mhormati perkara2 yg mbuatku senang n xsenang.

Cinta bukan mcari orang yg tepat?erm…soal hati kan.mana kite mampu pilih dgn siapa kite mahu jatuh cinta.cinta adalah tentang mbina 1 perhubungan yg tepat.iye.sokong!!perhubungan yg tepat dan btul adalah bl 2 org ini yg mpunyai keserasian bcinta.tiada psamaan tidak mngapa asalakna mampu sesuaikan diri dgn perbedaan yg ada.kot?mungkin.

Cinta yg tepat adalah bmula dari Zero(kosong) dan b’akhir dgn sesuatu yg bererti.semakin hari semakin syg.semakin hari,semakin kukuh.bukan berakhir dgn ‘clash’(perpisahan).dan lepas clash,baru la mahu bkasih syg semula t’utama bl si bekas kekasih dah ade yg baru(gitu plak.dah clash bru mahu bkasih syg,hahaha..mcm2.respek lah dan terimalah knyataan bhw kamu harus jd kwn shj.kwn shj.).erm..utk diriku juga sbnarnye ni.mmg pyh melupakan smue kenangan apatahlagi..die y terbaik pna hadir..

Mbina 1 phubungan bukan pkara mudah.byk dugaan n cabaran yg perlu di lalui.tp dugaan yg paling mduga adalah orang ketiga.entah dari mn org2 tak bmoral ini hadir di antara 2 pasangan ini,lalu merosakkan perhubungan itu.x pasti pula,utk org2 spt ini apakah yg mereka cari dalam hidupnya.adakah 1 kepuasaan bl dapat mhancurkan perhubungan orang lain?ntah.niat n nawaitu harus btul.

aku dari perspektif diri sendiri

Apa yg anda patut tahu ttg sy?

Sy simple.sgt sederhana.tidak minat utk demand2.ada orang kata tidak susah jaga/kwn dgn sy.iye!die btul.sgt senang sekali mjaga sy.tidak byk kerenah.tidak cerewet.sy ok je dalam apa keadaan.tp…(hmmm..mmg ade tapi2)Sy jnis perempuan yg tidak minat byk pkara dlm hdup(oh..perempuankah ini?).sy tidak suke suasana bising2..hingar-bingar..bingit.

Sy jnis yg suke mhabiskan masa di rumah jika di sisi family atau teman2 yg sy senangi.tp kalau duduk serumah dgn org y sy x senang…sy suke kuar..lepak2 di mamak…mhabiskan masa dgn kwn2 sy..Pemikiran sy komplikated.sy tak suke org yg hipokrit.sy x minat.kalau sy x suke,org akan tahu yg sy x suke…sbb sy x minat nk cover2 mcm suke padahal x suke.sy caring pd org2 y penting dalam hidup sy je.y xpenting tu buatla apa shj,jgn harap sy peduli k.itu sume org pun tahu.kecuali org y buta mata.dah d jaga dgn elok pun masih merungut mcm2.mcm bagus.

Sy cepat marah.sensitif.moody.kalau kene dgn caranya,x susah nak bkwn dgn sy..sy pentingkan kwn2 yg bkualiti dari kuantiti..sbb sy jnis manusia yg sgt mhargai psahabatan.sy sedih kalau xdpt tlg kwn.bg sy,bkawan bia la jd kawan dunia akhirat…ertinya sgt dlm.

Dalam relationship,sy bukan jnis perempuan yg akan ungkap pkataan ‘clash’..sbb sy punyai tahap sabar yg tinggi.sy mudah maafkan org tp jgn sampai sy naik menyampah bl asik lakukan kesalahan yg sama.sy bleh reka mcm2 kerenah klu si kekasih curang @ x setia.

Sy suke pd deruan ombak tepi pantai.bunyi bising air terjun.cahaya suram dr matahari terbenam.lihat bulan terang di mlm hari.kicauan burung2 bl hari dah nak senja.burung2 merpati y sdg mkn…hujan renyai2 d pagi hr..best giler..sunyi mlm hr..

Lg..sy suke wat pkara y sy suke.sy suke tgok pasangan y da b’usia lebih 50 thn,masih jln bpimpinan tgn atau masih romantis.sgt cute.mudah2an cinta sy n suami akan spt itu..biarlah hingga ke akhirat…cinta sampai mati.aku mahu jd isteri solehah(impian sy sblm mati)..

Sy suke phatikan kerenah org lain…mngenali peribadi org dr jauh…mbuat research ttg tingkahlaku manusia..
Sy sgt mhargai org2 y mnyenangkan hati sy…y melayan sy dgn baik n ikhlas..sbb sy cepat terharu..kdg2 hanya dgn “ how are u,today?” ptanyaan y simple..mmpu mnukar sepantas kilat mood sy y kurang baik kepada ‘wonderful’..kat ofis,mood sy slalu x ok..keje dah la byk..stress..kene handle staff lg..melayan branch lg…n kdg2 pakwe y spatutnye mnyenangkan hati,mjadi org y paling mnyakitkan hati…nak nangis,x professional lgsung..ofis kn..jd tahan jela…tp sempat gak la kesat2 skit air mata bl org xnampak…Suresh dah mmg faham sgt..sbb kalau ape2 sy mesti ngadu kat die…n die akan bg mcm2 nasihat…dan sesunguhnye..itu dpt memulihkan semule mood aku y d rosakkn…

Kdg2 sy hanya mahu org faham…ape y sy harus n tpaksa lalui…n tlg jgn mrosakkn smuenye…kan lebih indah.mbantu sy mlaluinya dgn lebih bsemangat…
Dulu,sy cepat feeling bl dgr lagu sedih..tgok citer sedih sket je..surely nangis…tp skg,lpas da clash…sy pun xtahu knp sy kurang ade lg feeling2 y spt itu..sy jd lebih cpat marah…sy mule rs sy hanya akan mnjaga n mngejar ape y sy rs berbaloi utk life sy…

Life does not put things in front of you that you are unable to handle

“Life does not put things in front of you that you are unable to handle.”

Ayat ini.betolkah?bl difikir2…sememangnya benar.kehidupan ni kdg2 nampak cam kejam thadap kite.tp sebenarnye setiap sesuatu kejadian atau ape2 yg tjadi pada kite,ade hikmahnya.tp kite manusia kan.biasenye suke pk yg negatif2..suke mnyalahkan itu ini.
Kdg2 kite pk betapa sukarnya mlalui satu2 hal yg tjadi dalam hidup kite.tp percayalah,setiap y tjadi itu ada ertinya.ade nilainya dalam hidup kite.mungkin tiada gunenye utk masa sekarang tp pasti ade ruang utk plajaran itu di masa akan datang.
Tp biaselah…kdg2 jiwa kite lemah bila ditimpa dgn ujian.kite cepat putus asa.cepat bduka.cepat bmuram.cepat merasakan hidup ini spt tiada erti…yela..kitekan manusia.pasti mpunyai rasa2 yg spt itu.tp kekuatan iman di jiwa harus ada,supaya setiap yg tjadi,kite lalui dgn sepatutnya.dan sentiasa beringat bahawa sesungguhnya Allah m’uji kite utk memantapkan iman kite..kite di uji,itu tandanya Allah beri perhatian kat kite.Allah ingat kite n mahu kite selalu dekat dgn Dia.mngadu hanya pd Dia.tiada siapa yg tahu kesusahan kite melebihi apa yg Allah tahu kerna Dia maha Mgetahui.

Sunday, July 5, 2009

ini realiti

ade 1 lagu y i dgr..then i tertarik..coz of liriknye...mcm tepat...cool!

Semalam I call you,
you tak answer.
You kata you keluar pergi dinner.
You kata you keluar dengan kawan you.
But when I called Tommy he said it wasn’t true..
So I drove my car pergi Damansara.T
ommy kata maybe you tengok bola.
Tapi bila I sampai you, you tak ada.
Lagilah I jadi gila..
So I called and called sampai you answer.
You kata sorry sayang tadi tak dengar.
My phone was on silent, I was at the gym.
Tapi latar belakang suara perempuan lain..

Sudahlah sayang, I don’t believe you.
I’ve always known your words were never true.
Why am I with you, I pun tak tahu.
No wonderlah my friends pun tak suka you..

So I guess that’s the end of our story.
Akhir kata she accepted his apology.
Tapi last last kita dapat tahu she was cheating too.
With her ex boyfriend’s best friend - Tommy

agnes monica

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri Kesempatan

Reff :Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapiOrang lain bagiku
Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah..
Teruskan lah
Kau begitu
Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta butaKebutuhan mu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lahKau..
kau begituTeruskan lah... teruskan lah..

penipuan!!

dlm sebuah perhubungan,bg aku y penting kejujuran..klu itupun xde..utk apa lg sebuah phubungan..aku makin bosan klu asik jd mangsa penipuan...bosan jd org y dpersendakan x hbis2..ingt aku ni ape..aku benci ditipu.aku benci d sakiti.tp dlm setiap phubungan y pna aku lalui..itula pkara y paling favourite dorg suke wat...skg,sorang2 da terima balasannya...bukan dr aku,sbb aku bukan manusia y suke mdoakan utk keburukan org lain...tp dr Allah y Maha Esa.
dan aku,tetap mcmni...aku bukan manusia y 'mudah melupakan kesilapan org'..aku bleh 'memaafkan tp bukan melupakan'

my bestfriends kate,jd aku pasti mderita..n aku x matang..sbb utk amik 1 keputusan..aku perlukan masa btahun2..sememangnya aku manusia y spt itu..aku amik ms btahun2 utk buat 1 keputusan..sbb nya aku xmahu 1 day nnti hdup dlm keadaan mnyesal bl aku tsilap mhukum..bl aku amik 1 keputusan nnti,aku xkan mnyesal sbb aku tla beri mereka peluang beribu2 kali utk pbaiki diri..tp manusia tetap manusia..ade had y perlu d patuhi..

aku pna jd manusia bodoh..y mbiarkan smua kesilapan blaku dpan mata..dan aku mdiamkn shj...menyimpan smuenya dlm hati..merasai smua pahit n luka tu sdiri..hinggakan pd 1 hr,aku merasakan aku tidak mahu smue ini lg..aku xmahu amik tahu ttg sape2 pun..ttg dirinya @ bitch2 d sampingnya..kerna sesunguhnya,aku tla letih..aku da bosan...dan tahap meluatku tla xtbendung lg..

btahun aku jd perempuan y hnya bleh d buat kwn..sbb bg aku,lelaki smuenya sama.sblm dpt,bjanji itu ini...tp bl dah dpt,aku dgn mudah d buat spt tiada nilai..utk apa sebuah phubngan kalau kau masih nk menipu aku..klu kau masih mahu mnyakiti aku?layakkah aku d sakiti sedangkan aku beri y tbaik stakat y aku mampu utk kau!dlm tahun2 aku layak d buat sbg kwn shj,aku ade ramai sgt kwn lelaki..

mungkin kite dari dunia y berbeza...sbb itu pemikiran kite xsama.bg aku,bl kite syg seseorang,kite akan cube mbahagiakan die..memahami apa y xpna die luahkan..mdengar apa y xpna die ceritakan...melihat apa y xpna die plihatkan..dan setia.

utk org spt aku,y pna d sakiti dgn teruk,aku da xmahu melalui semua tu lg..itu 1 mimpi ngeri y tla aku cube plahan2 hakis dr hdup aku..hati aku sbnarnya ade lubang2 y plu d tampal...bukan dtambahkan lg..dr aku terus2san melalui semua tu skali lg,aku lg rela hidup sdiri tanpa sesiapa..aku xtahu nak gambarkan bgaimana teruk pgalaman y pna aku lalui..bia aku dan mereka y rapat dgnku shj y tahu...tp cukuplah,aku bukan perempuan y harus dsakiti lg..

bia x disayangi pun xpe..bia tiada sape y sygkan aku pun xpe dr aku harus hidup mderita buat kali kedua.y sudah tu sudahla..aku masih fobia..dan aku mula merasakan sememangnya semua lelaki tu sama je...aku masih lg dsakiti..masih lg dtipu..aku xkan bdendam...tp biasalah...perempuan jugaklah y memusnahkan kebahagiaan perempuan lain..klu hari ni,aku masih merasakan perasaan y sama,mungkin itu takdir..dan aku takkan mbenci sesiapapun..Allah ada..Dia lebih Mngerti.

kdg2 rs xgune setia pd org y tak setia..kdg2 rs xgune jujur pd org y penipu!wasalam.

Saturday, July 4, 2009

suke...

yg aku suke
1)tgok merpati yg byk sdg mkn..(sgt mbahagiakan)
2)pg ahad..bsama teh panas2 suam,nasi lemak uncle nekmat(the best nasi lemak 4 the rest of my life)..dgn family..hujan renyai2..
3)radio era..(lagu2 latest)
4)ungu..(suara pasha merdu gilex)
5)tgok matahari tbenam..d tepi pantai(glurp...kenangan lalu ni)
6)times square..
7)diari tahun 2004(best!)
8)menara etiqa
9)kamera
10)mbaca
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...