nuffnangku

Saturday, June 20, 2009

perempuan?

aku hanya seorang perempuan biasa.byk pkara yg aku x minat nak wat.adakah itu slh?slh ke ape ke biar la..y penting,aku kene jaga diri.biar org kate x up-to-date bl xpakai seksi2,xmngapa..asalkan aku tahu ape y diri aku mahu n perlukan.

ayat seseorang yg masih aku ingat smpai hr ni:
"kamu stil cantik.xperlu pakaian y mdedah2 pun dah cukup manis di mata sy..yang penting kamu harus terus pandai jaga diri " (d mana die skg?)
aku mmg xpna g clubbing.aku x tahu pun ape mereka buat d sana.n kenyataannye,aku pun mmg xnak amik tahu.x penting bg ku.ade byk lg bnde lain y aku bleh wat..dr berada dlm keadaan2 spt itu.mjawab pnyataan seseorang,'seseorang'-dulu pun sy xpna g..skg pun sy xpna g.kamu puas ht?xperlu risaukan sy k..sy tahu jg diri n tahu ape y sy perlukan dlm hdup.
hmm.sy pernah dgr pbualan2 dr kwn2 lelaki.dorang ckap '' nk wat geli2 ni,blehla ngn perempuan y suke g clubbing.tp wat bini,aku cari pompuan2 y baik2'' hmm.aku no komen k.lebih kurang 80 percent dari lelaki y g clubbing(melayu la)tp ade gak kwn lelaki aku(india) bkongsi pdapat y sama.hmmm...aku pelik...pelik2 sunguh.

knp lelaki kebanyakkan begitu?

bg aku...mmg aku xsuke lelaki clubbing.terang2an aku ckap.tp xdela sampai mbenci.xpatut la.aku xla sekolot itu.kwn2 girl aku pun ade gak y kaki clubbing.tp aku ttp diriku sdiri.kalau dah mmg jodohku kaki clubbing,cmne ek?

secara jujur,aku menerima ketentuan itu dgn redha.aku teringat perbualan aku ngn yah-dlm bas.die kate die nak lelaki beriman sbg suami.sbb die x yakin die dpt didik dirinya sdiri.die perlukan seorang pemimpin utk memimpin die selepas kawen nnti.tp bg aku,kaki clubbing ke ape ke,aku redha je asalkan die ade usaha utk perbaiki diri die ke arah y lebih baik.tentu ade sbb Allah pertemukan 2 insan y berbeza.ade hikmah y kite sukar nk faham.aku xkesah sbb aku yakin pd diriku...

azam ku adalah mahu pbaiki diri utk jd perempuan y lebih baik dari hari ke hari...amin.perempuan itu d cipta Allah dari tulang rusuk kaum Adam..bukan d ciptakan dr kaki utk d tindas/pijak..atau di kepala utk di junjung/puja..tp d jadikan dr tulang rusuk y kedudukannya dkat di hati utk d kasihi...dkat dgn bahu utk d lindungi...

"aku perempuan y tidak mahu diriku dipuja2
dijunjung2..
aku mahu disayangi..
ditegur saatku slh..
dihargai pd saat tertentu..
aku tidak perlukan barang2 mahal utk mngunci setiaku..
ckuplah satu matlamat utk mjadikan aku perempuan pilihan...

semoga..aku dpt tunaikan impianku suatu hr nnti.Amin.

Friday, June 12, 2009

hati

dalam hati tak mungkin ada yg mngerti
bila rasa ini terlalu byk ku pendamkan
hati yg dilukai bukanlah apa2 lg
kerna ku pernah melalui sesuatu yg lebih dari ini.
hatiku tetap hati seorang perempuan biasa..
yg dalam lembutnye masih ada kekuatan yg tak kau jangka..

tak disangka...

suatu hari..aku teringat seseorg.kwn yg ku kenal sejak di tingkatan 2.orgnye cantik.persis perempuan arab.byk pkara aku lalui ngn die.tp stil kami budak2.fikiran pun stil x matang.aku n yah suke sgt ponteng kelas.ponteng skola.mcm2 lg la y kami suke wat.tp y sorang lg ni...anak y baik2..mdengar kata..die x ikut perangai kami(jgn tiru tingkahlaku ini,x bgus)

family anta g tuisyen.aku n yah kejenye dok cari mamat2 hensem.tp kami bukan watpe pun..skdr mnikmati.hahaha.zaman budak2 kan.beberapa tahun jugakla kami btiga jd kawan.smpai la 1 ms..masing2 dtakdirkan ke tempat2 y blainan.yg persis arab ni ke matrik d 1 negeri lain.yah kat tangkak.aku smbung tingkatan 6...persis arab ni aku namakan die aja.setelah ms blalu...tlalu byk pkara y tjadi...kami tak lg contact.n terputus hubungan terus.lelaki2 y mjadi kegilaan kami time tu pun entah kat mn la dorg skg..hahaha

tp 1 hari,aku tgerak hati mcari aja.n akhirnya aku jupe.takdir.aku happy gler.n berazam mahu mperbaharui friendship ini.

utk aja.aku sebenarnye dah tlupa ttg kotak ytu.tp y pasti,xde kat aku.yah kate xde kat die.hopefully ade kat ko.hahaha.maybe kite bleh tanam kotak tu bl kite dah dewasa cm hr ni.hahaha

aku harap kite terus bkawan.y lepas..jdkan kenangan..hari ni jd kan kenad\gan y indah utk esok.wasaalm.aku tetap syg ko,aja.

Saturday, June 6, 2009

mungkinkah terjadi..

masa kat ofis..tibe2 terdgr lagu Spider-Mungkinkah Tjadi...selang beberapa tu ada lagu Kekal-due2 dari Spider..aduh.lagu b'hantu ini.bl tibe2 terdengar spt itu,ade tcuit sket something di hati.biasalah.spt lirik lagu Alya ni-


Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh,
jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali
Sekali segala ada Ada rindu yang datang tiba2

Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

kdg2.teringat.kdg2 tu kan maknanya bukan selalu.cuma tula masih ada memori yg masih d simpan.memori,kenangan yg mjadi sejarah.1 sempadan utk aku teruskan sebuah kehidupan.nasib aku tak terlewat mnyedari,bahawa die bukan jalanku lg.tp lagu2 itu-byk nostalgia.
perasaan aku tiada lg utk die.sesuatu yg sunguhku pasti.tp 7 tahun mngenali die,aku xrasa aku bleh hidup tanpa sezarah pun tidak ada kaitan lg dgn die.aku xrasa bleh je hidup x pk die spt aku hilang ingatan.tak mungkin.die tetap 1 sejarah.
tp aku tahu..walau apapun yg tjadi,aku takkan mungkin bpatah kembali.tlalu byk yg pernah aku korbankn-jd aku sudah letih.dan telah 'out' kan die terus2 dari hati aku.tp die tetap lelaki yg baik.aku kenal die.aku tahu die x pna sekalipun ke clubbing-alkohol-dll.btuah pd mn2 perempuan yg akan memiliki die.
sebenarnya tiada apa.hanya lagu2 yg pna mjadi memori.yg tetap akan ku suke sampai bl2.tp skg,da jarang dgr-sbb dah x mahu pk2 lg hidup org lain.die hanya kawan.noktah.


apa yang memberi makna dalam hidup kita?

Hidup tiada makna kecuali anda mempunyai jawapan kenapa anda menangis, kenapa anda ketawa.[ Allahyarham Datuk Ibrahim Hussein - pelukis negara ]

setiap yg tjadi,harus ada jawapan.bezanya cepat atau lambat je jawapan itu kite temui.apa yg mberi makna dalam hidup aku?klu dinilai sebenarnya.. ada byk.beberapa hal yg mjadi makna dalam hidup aku.

paling utama-keluarga.mereka mdukung semangat dan mereka la yg mjadikan aku spt aku yg hari ini.familiku adalah yg paling terbaik yg pna aku miliki.mpunyai ayah yg protect anak2...ibu yg sederhana n byk mdidik aku supaya ada batas yg perlu aku patuh.adik-beradik yg terima aku apa adanya.

yg kedua-seseorang.die yg mbuatkan aku faham erti cinta.kasih-syg.mjadi petunjuk jln yg paling jujur pd setiap silapku.mjadi org yg paling rapat dgnku.memanjakn ku tiapkali aku memerlukan sokongan.perhatian.die mjadi nafasku.dan aku mharapkan itu adalah utk selamanya.

yg seterusnya-dpertemukan teman2 yg sudi melayan setiap kerenahku.hadir kalian dlm hidupku amat bharga.yg sudi mdgr setiap masalah,cerita,gosip n mcm2 lg dgnku..terima kasih.x larat nak sebut semua nama...

dan yg lain2nya...erm.byk sebenarnya ha2 yg mberiku erti......

hidup sememangnya tiada makna jika kite tidak pernah tahu knp kite menangis atau knp kite ketawa..tp bg aku..mereka2 yg penting dalam hidup aku la yg mjadi reason knp aku menangis atau ketawa... wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...