nuffnangku

Sunday, May 31, 2009

dari kerana tidak suke..

dari kerana tidak suke..akhirnye aku mjadi suke..mcmane tu?entahlah.kuasa Allah kan.manusia bleh ungkap beribu2 kate2 penafian..tp bl sudah tertulis di 'sana'..akhirnya hati ini terbuka utk lelaki ini.Acoi Morreno.

mule2 dulu..
aku sgt tidak suke die.
sbb die pelik.+++++++..n mcm2 lg.
buat mcm2 utk tarik perhatian aku.
tp slalunye berakhir dgn..aku mngamuk.
hahah..
byk pkara ttg die yg serba x kene d mata aku dulu..

tp skg..
die chenta hati aku.
xkan tinggalkan die utk org lain walau siapapun org itu(InsyaAllah)
skg.sgt suke die.
sbb die seorang yg ..wonderful(?)
hari2 jupe die.
klu x jupe,pasti jd susah hati.
hahah..
byk perkara ttg die yg buatku tertarik..terus2an..


sebenarnye..
xpenting pun die pna bcinta dgn siapa sblmku..
atau aku pna bcinta dgn siapa sblm die..
yg penting..
bila kami bdua..
bsama..
bjalan bpegangan tgn..
gaduh,merajuk,usik-m'usik..
waktu itu hanya ada kami bdua..
org2 lain tu..hanya kawan.hanya sejarah.
yg x penting pun.
y penting.bl kami bdua...pihak ketiga x wujud. (walau siapapun engkau,haha)hilang n x nampak spt asap.noted k.
p/s: ade sesiapa yg bcadang mahu die?sorry.sile cari org lain ok.:P

Saturday, May 30, 2009

9 soalan tentang relationship...

1. State the date you have declared with your 1st couple
-erm..lupe la.klu xsilap 23 apr..wah.hebat.aku da leh tlupa...bravo2..2. Adekah anda akan terus berhubung dengan your bf/gf jika anda sudah clash?
-ok je..asalkn die tahu aku ni awek org..klu gile talak,aku wat bdo je.. slalunye org yg wat psl ngn aku..so bl da sedar slh sdiri,akan dtg utk bkwn..so aku ok je..3. Ape yang akan anda lakukan bile anda merindui bf/gf anda?
-cari die la.call ke..msg ke..lepastu gtaw la rindu die..
4. Adekah anda mempercayai bf/gf anda sratos pratos?
-haha..soalan apakah ini..gile ke nk pcaya org 100%..oh..da tentu tidak.
5. Adekah anda rase bf/gf anda seorang yang pandai memujuk
-ok la kot...
6. Ape reaksi anda dan ape yang anda lakukan apabile kredit bf/gf anda dihabiskan untuk orang len?
-mak aih...ingt aku ni tungul kayu?klu aku wat bnde yg same,rs cmne?pk sdiri la..
7. What are you going to do when your bestiest have a relationship wif your ex?
-aku sokong je..aku bukan tamak..aku cool..8. Adekah anda akan menelefon bf/gf anda apabila dsuruh oleh bf/gf anda?
-laa..klu nk tepon,tepon sdiri la...9. Ape reaksi anda bile mendapat tahu bf/gf anda masih berhubung dengan ex mereka?
-ok je kot..asalkn jgn tipu aku..n si ex plak xpyh over2 k..im his current gf..wah..gitu..

perfect kah?

you don't love someone because they're perfect. you love them in spite of the fact that they're not ...

iya.sgt btul.utk aku..aku syg org bukan kerna dirinya sempurna.tp aku syg org kerna kekurangan yg die ade.kalau org tu sunguh sempurna,tentu die x layak utk d sayangi oleh aku..knp?ntah.sbb rs cam dah sempurna sgt..so x perlu la ade aku utk syg mereka rite?

aku lebih suke mereka yg x hipokrit...sbb aku benci org yg hipokrit.depan aku,pure2 sengih,mesrta2..blkg aku...len plak...so utk mereka yg dah mmg kenal aku...surely suda tau aku sgt x mesra alam..baik pd lelaki atau perempuan..

bila aku menyayangi seseorang..aku harap semua itu berbaloi.aku bukan org yg mharap balasan atas setiap ape yg aku berikan.tp aku adalah manusia yg belajar dari pengalaman ms lalu.bukan mudah utk memimpin seorg perempuan spt aku.maksud aku..aku bukan liar..atau sosial...tp aku ade cara aku sendiri atas setiap pe yg aku lakukan....

ntahla.aku syg org kerna dirinya.makin syg bl kekurangan itu aku ternampak.. :)

Friday, May 29, 2009

untuk siapa?


oh bulan..

enggan melayan diriku lagi

pabila air mata mbasahi pipi

dan lagu2 di radio seolah-olah

memerli aku

pabila kau bsama y lain


adakah perasaan benci ini

sebenarnya cinta

yg masih bsemadi utkmu

dan sebenarnya ku

mharapkan

d sebalik senyuman mu itu

kau juga merindui aku


ku enggan

bpura2 ku bahagia

ku enggan

melihat kau bsama si dia

oh..ku akui cemburu

telah menular dlm diri

pabila kau bsama y lain...


pabila kau merenung matanya...

ku rebah jatuh ke bumi..

di saat kau bnar2 mahu pergi

sptku bnafas dlm air...

lagu Yuna ni agak best d dengar.paling best liriknya.lirik y sunguh sesuai utk ex/bekas girlfriend or bekas boyfriendz..sy ulang "bekas" yg masih x dpt terima kenyataan bahawa si ex-nya telah ade penganti dirinya.hahaha...
apa motif?lu pk la sendiri...sy..secara total bukan ex-gf yg x dapat terima kenyataan...sy telah lama melupakan ex-bf sy...mereka (ex-bf) org2 hebat yg terpelajar...sy yakin mereka telah menemui apa yg mereka cari selama ini.dan sy...sy tetap sy...lagu ini sy tujukan utk siapa ya?utk ex2 yg x dpaat terima hakikat..n masih terhegeh2...oopss..

Sunday, May 24, 2009

berjalan dalam hujan


dari dulu mmg suke hujan.suke air hujan.suke kumpulan hujan.aku paling suke saat hujan renyai2 di waktu petang.suasana nya sunguh nyaman.kalau la aku masih budak2,confirm dah g men air hujan...n kemudian demam.yeyh..xpayah g sekolah..hahaha.agenda jahat zaman kanak2.
tp bl dewasa...hujan yg turun tu membawa maksud yg sgt dalam utk aku.aku pna bjalan dalam hujan lebat dan saat itu aku mbuat keputusan utk memutuskan 1 relationship dgn seseorang.sunguh nekad tika itu.dansebenarnya itu keputusan yg paling hebat yg penah ku buat dalam hidupku.ok,aku tipu.eksen je lebih.tp tu tetap antara keputusan terbaik ku setakat ini.
hujan juga mampu mbangkit 1 perasaan yg sunguh sweet.hehe.pd suatu hari,aku n die kuar dating.time nk blik tu kami harus meredah hujan.saat tu aku mdongakkan muke memandang langit..menadahkan muke biar kene air hujan.sebab perasaan itu sunguh best.dan saat itu juga die memimpin tanganku.kami bdua jalan bpimpinan tgn meredah hujan.die pandangku..'' kenapa jalan tutup mata?"
jawapku "tkut air hujan masuk mata''...die tergelak ''comel budak ni"..katanya lg...wah..percayalh kataku...suasana itu sunguh romantik...yg xkan kulupa sampai bl2.sunguh.utk sesetengah perempuan,candle light dinner or shopping unlimited bla bla bla bla..baru d anggap romantik..tp bg aku,perkara2 simple begitu la yg sgt romantik n tersendiri..
pic d atas semasa sebelum saat kejadian.romantik2.hahaha

sesuatu sungguh..

roxy.menerima ini sempena hari istimewa kami bdua.rs sunguh best sbb mnerima ini tanpa perlu meminta2.huhu.


porsche design. mjadi kegilaan die pd suatu hari.sempena hari istimewa kami(hari ape tu?rahsia.xleh bgtau.byk pgintip x btauliah.hahaha)die telah dapat ape yg d hajatinya.setelah puas merengek2 asik bcerita ttg kasut ini..siang mlm x lena tidur...dan selalu mjengah pavilion n klcc demi mdapatkan kasut ini....akhirnye die tersenyum puas sbb bjaya mdapatknnye akhirnye.aku pun lega bl lihat die happy.erm..sape suke tgok orang yg die syg sedih2 kan..aku kalau bleh,xmau langsung wat die sedih..




Saturday, May 16, 2009

dear pakwe ku

pakwe ku ade di sebelah..sdg online juga..adakah sdg mcurang?ntah.xtgok plak mende pe die wat..or menatang pe y di buka nya

Saturday, May 9, 2009

die kata...

dpt msg dari die b4 die tiada di sini "hehehe..sy-------------semingu.pandai2la kamu jaga diri..oleh itu,kamu kena blik +++++++++++...duk kl xleh prcaya kamu nih"

aik?pulak dah?aku plak y xleh dpercayai?aik..aku sunguh mprotes kenyataan ini...ini tuduhan sunguh palsu.aku punya la baik n setia(credit 4 myself,ahahaha)..kalau die xde,aku pun rs cam x kuasa nk ke mn2..kalau aku ni tidak bleh dpercayai,tidak la aku m'update blog ini pd waktu ini..ini tandanya aku sgt bleh dpercayai..chewaah..



ala kalau aku kuar pun,ke mn je aku g...aku ni club pun xpna g..bukan aku kolot tp mmg aku x minat pun bnde2 camtu..aku lgsung xpna teringin pun nk g sane n smue tmpat2 y sewaktu dgnnya..so aku mmg buta ngn name2 club n sgala2nya ttg club2 ni.aku x amik tau pun..errrmm....tp aku xkesah kalau kwn2 aku g..aku kan ttp aku(mmg aku ni ikut kepala sdiri je)..kalau aku kuar pun,normally aku suke lepak2 di kedai2 y best..isi ms lapang..cuci mata...cuci mata je bukan watpe pun..ngn kwn2 lelaki la biasenye..tp tu dlu2 la..skg,aku kurang dah lepak2 ngn kwn2 lelaki kerna ade org itu kate aku xleh dpercayai(eleee...)aku pun malas dgr die mbebel or sindir2 ku..so aku pun mnyekat sgala aktiviti itu demi mjaga hati die n mulutnya dari mbebel tuduhku y pelik2...ishh..

p/s: sy bleh dpercayai la..elee...(sambil memuncungkan mulut pd die)

Friday, May 8, 2009

kerisauan...dan kasih syg...

smlm..aku n die pas keje bdating ke sg.wang...si die y ajak last minutes(die mmg bgitu).sbnarnye g teman beli tiket dlu..kesian die...tangannye panas..aku rs dahi nye..pun panas gak...aduh...susah ht aku tgok die cmtu..tp dlm pd tu sempat lg ajak aku ke sg.wang..hr sblm tu ke sogo...n sblm2 tu aku pun lupe kami g mn...sbb hr2 jupe n g jalan same2..atau pun mkn same2..jd aku lupe..tp y aku ingt..ms bkualiti y d luangkan bsama...masa bkualiti bmaksud-gduh.baik.merajuk.pujuk-memujuk.dan mcm2 lg...

mn tak nya...die tiada di sisi aku slama 2 hari!bg org len,alah setakat 2 hari,xde mende pun..ok,u're rite..tp tu bukan aku k..aku rs x best kalau die xde...x tgok muke die sehari pun rs cam x lalu nk mkn..chewaah.

ok..berbalik kepada die y sakit...aku sgt risau.sape x risau...muke n suara die pun da btukar..kdg2 dgr cam nyah pulak(sorry hubby!)hahaaha...n perangai pun kdg2 cam raksasa..mngamuk je keje bl aku ckap merepek..hahahaha..dan bl sakit bgitu,die akan jd over-mngada2..die y akui sdiri..ye btul..

tp xpe la..aku hrap die cpat sembuh...hope lepas jupe ibunya..die akan kembali sihat...rindu pula kat die...ngegegege...

Saturday, May 2, 2009

perempuan yg baik untuk lelaki yg baik...

benarkah?aku pun x pasti sejauhmana kebenaran kata2 itu.tp firman Allah itu tidak pernah sekalipun slh.tp dek kerna itu,pasti ramai yg akan kate..'knp perempuan ini baik,tp dapat laki y bperangai mcm setan' wallahualam.Allah lebih Mgetahui.

pada pendapat aku yg masih naif dan masih mcari hidayah Allah ini..sememangnya perempuan yg baik itu adalah utk lelaki yg baik..itu tujuannya adalah utk menghasilkan zuriat2 yg soleh dan solehah.perempuan yg baik adalah harta utk akhirat..tidak perit utk mbentuk perempuan yg baik ini supaya terus berada di jalan y lurus..bertuah utk mereka y d gelar perempuan baik dan dipertemukan dgn lelaki y baik..Mudah2an jalan mnuju ke Syurga akan lebih dipermudahkan..

erm..tp cmne pula dgn lelaki yg tak baik tp dpertemukan dgn perempuan yg baik?mungkin Allah mmpertemukan mereka supaya si perempuan itu dapat memimpin suaminya ke jalan yg di redhai oleh Allah..itu tandanya Allah masih syg pd si lelaki dan mahu si lelaki mhargai kurniaan Allah dgn mberi die seorang perempuan yg baik pdnya..bukan perempuan yg sama perangai sptnya..dan begitulah sebaliknya....

tiada salahnya mjadi seorang yg mjaga diri...tiada ruginya mjadi seorang perempuan yg baik2...
utk sesiapapun tmasuk diriku sdiri..mudah2an aku tetap tahu batasan yg perlu aku lakukan..dan elakkan...

Friday, May 1, 2009

Acoi Morreno

aku sayang die.perlukan die.mgasihi die.aku xpernah terfikir aku mampu mnyayangi seseorang skali lg seperti aku syg die.aku menerima die seadanya.hidup susah dgn die pun xpe...kalau hidup senang,alhamdulilah...keikhlasan aku terima die dalam hidupku bukan atas dasar apa..tp kerna aku mula mnyayangi die setelah mngenali die...

die seseorang yg mhiburkan aku saat aku bmurum...melayan aku saat aku bsedih...merosakkan mood baik aku saat aku happy(erk?btul la)..wat aku happy bl aku moody..bl aku wat salah,die cepat maafkan...bl aku diam mbeku,die akan usik2 dgn macam2 cara...

die madu.die racun.die la ++++++.name sebenar tidak akan di paparkan.cukuplah name samaran.Acoi Morreno..terima kasih Allah kerna mhadirkan die di sisi.

sesuatu yg pelik..

" Tuhan tak memberi apa yang kita mahu, tapi apa yang kita perlu"

kata2 ini mbuatkan aku tfikir sejenak...apakah benar?kalau d fikir2..btul la tu...dulu aku slalu pk knp aku xpna dpt ape y aku mahu...tp bl aku dalam keadaan normal spt skg,aku tahu kate2 ni adalah benar..Allah mngetahui apa y kite perlukan dari kite sdiri...aku pna mnyukai seseorang...btahun aku mnyayangi die...biar tiada ape2 hubungan pun slps itu,aku ttp suke die..hinggalah 1 hari,aku tsedar betapa aku harus mulakan hidup baru n mlupakan die dari catatan kehidupanku..sedih tp itu y tbaik..klau dia x bahagia dgnku,utk apa aku terus mnanti kan..

selepas btahun blalu...hari ini die bukan sesiapa lg dlm hati aku.die hnya seseorang yg tak lebih dari seorg kwn biasa...'kwn biasa'.. skg aku tahu..kata2 di atas adalah bnar..dan die yg pna membuat aku derita,hari ini dtg smula utk terus bsahabat dgnku..mjadi kwn ku..kerna bgnya aku adalah perempuan y baik yg xpna mpergunakan die utk kesenangan...xde meminta2...n dll...(die slh.aku kan manusia biasa.mn la baik sgt pun).tp utk aku y pna mnangis kerna nya,aku sebenarnya telah lama memaafkan die..hati ku telah lama tiada utk die...die hanyalah seseorg yg pna hadir dlm hidupku tp bukan lg sesiapa lg..dan aku pun xpna bdoa y bukan2 utk die...aku hnya mndoakan kesejahteraan n kebahagiaan utk die...walau apepun y pna die buat pd ku..aku tiada hak utk mhukum..Allah yg lebih berhak...

aku mahu die mcari perempuan yg lebih baik dariku(sbb die kata aku perempuan baik2)cari n jaga lah perempuan itu dgn sebaik2nya.aku hanya mampu mhulur sebuah persahabatan.aku nk clear kn keraguan org2 lain tmasuk kwn2 ku...aku n die,hanya kawan.die tiada lg dlm hati.aku bkwn dgn die atas dasar perkenalan kami y mncecah 7 tahun...

dan aku juga telah menemui seseorang...yg mn semua setia n kasih telah ku beri pd die...hanya die.mmg dia anugerah yg Allah beri pdku...die lah yg aku perlukan dalam hidup ini.InsyaAllah.

kesedihan...

mcm2 tjadi pd aku kebelakangan ni...pkara2 yg mbuatkn aku sgt sedih..semua ini bukan tjadi pd aku tp pd seorg sahabat yg sgt2 aku sygi..sahabat dunia akhiratku...ptama,die kehilangan tmpat tinggal..selang 2 mgu,die kehilangan ayah yg paling die kasih n sygi..aku pun terasa erti kehilangan tu..kerna aku rapat dgn family mereka sejak aku remaja lg...aku xtahu apa yg perlu aku buat @ lakukan utk mringankan beban yg die pikul...aku cube yg tmampu tp tetap rs sedih kerna aku xdpt merasai duka yg die n familynye rs...y mampu aku lakukan hanyalah memohon ptolongan dari Allah utk mbantu mereka melalui saat2 getir ini n menemani die..mberi semangat utk die melalui smua ini...tp sbagai sahabat,aku cuba utk sentiasa di sisi die dalam apa jua keadaan pun...

p/s:utk seseorg yg mbantu aku spjg kesusahan ini,thanx...thanx sbb sudi anta n amik aku tiapkali aku nk ke rumah yah menemani die
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...