nuffnangku

Tuesday, November 10, 2009

Redha

Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud :" Demi Allah yang jiwaku ditangannya !Tidaklah Allah memutuskan sesuatu ketentuan bagi seorang mukmin melainkan mengandungi kebaikan baginya. Dan tiadalah kebaikan itu kecuali bagi mukmin .Jika ia memperolehi kegembiraan dia berterima kasih bererti kebaikan baginya , dan jika ia ditimpa kesulitan dia bersabar bererti kebaikan baginya ".
( Riwayat Muslim )



aku redha dgn takdir ini.berbahagialah.selama ni pun aku tahu apa hubungan korang even semuanya berjalan di BELAKANG aku. aku bukan bodoh. aku boleh baca kebodohan korang. yang kau, entah apsal dah tahu dia sayang dekat kau, kau main tarik tali, kenapa? sakit jiwa ke kau? masa kau dengan dia dulu, apsal tak kau berkasih sayang betul-betul dengan dia? korang dah putus. lepas tu, baru aku datang dalam hidup dia. kenapa sekarang kau react macam aku yang rampas bf kau? sakit otak ke apa kau ni.masa aku g indon pun kau sempat mengatal g call dia. pic kitorang kat hardrock pun kau nak g komen aku sedih, padahal aku terang2 tengah senyum, apa ke bangangnya kau? bangga eh dapat buat aku sedih? ye, aku yakin kau tengah happy sekarang. pergi bali gittew. apalah perasaan laki kau nanti kalau dapat pompuan macam kau ek? lagi kesian kalau dia lelaki yan baik, dapat kau. kesiannn.


kau yang lagi sorang.
terima kasih atas kelukaan ini. ini yang terpaling sakit. bahagia kan kau khianat dekat aku. tak ape. aku takkan doa yang buruk2 sebab takkan termakhbul. aku doa yang elok2 je la k. semoga kau sakit dekat bali tu. eh, doa yan baik tu. sakit kan menghapuskan dosa2 kecil.aku ni bukan bodo, kalau kau pk aku bodo la kan. aku ni setia sebab aku tau kau t banyak terluka dengan bitch kau yan perasan cun tu.bagi aku, orang macam dia, bukan sainganlah.kau tak pernah tah ek macam mana rupa bf2 aku sebelum kau? macam mana ada lelaki yan gaduh bermasam muka sebab aku, macam mana aku rimas dengan lelaki-lelaki yang dtg dlm hidup aku dengan bermacam cara supaya aku terima dorang. aku tak pernah cerita sebabaku rasa tak perlu, tapi ni aku nak cerita. kau syg sgt dia, itu aku pun tahu. aku fhm sbb aku pun syg ex aku sgt2. tp bila dah dikecewakan, memang aku buang terus dah. tapi kau? masih tethegeh dengan dia. sedihla kau ni.

memang aku yang paling kasihan kan. tak pe. aku doa yang baik2 untuk korang bdua. yang sorang, bia la kawen ngn laki yang baik, tak adalah kau teguk arak tu lg. yang sorang, we wil see jodoh kau dgn siapa. kalau kau kahwin dgn dia pun, takpela. aku boleh terima asalkn x menipu sampai mcm ni.bodoohhh lah

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...