nuffnangku

Wednesday, September 30, 2009

Gempa Bumi dan Kalau hari ini Hari Terakhirku..

masa sedang syok wat keje sambil bbual2 ngn Kak Ana n Kak Mek,tibe2 rs gegaran.alamak.1 department dah kecoh sbb kitorg mmg rs gegaran tuh.tanya kat Mr.A,die kate die pun rs gegaran tuh.after that,aku tgok semua org bergegas..bkemas nak balik.aku pun naik seram.tapi aku tak kemas2 gak.bukan berlengah.cuma rasa mcm kaalu itu takdir aku,nak wat camne kan.lgpun family aku xde kat KL.kalau dorang ade,dh tentu aku nak blik cepat.ape2 jd,aku bersama diorang.kul 6.45,Head Of Department,Mr.Yoga arahkan semua staff balik.nak ke taknak,mmg kene balik gak.

hmm.
adoii.
kene g ofis Mr.A.
dlm terhegeh2 bjalan tu,aku tgok semua org berpusu2 nak blik.
jalan raya mmg sesak.
biasenye time2 tuh x sesak pun.
aku refer pd kawan aku yg keje di Jabatan Kaji Cuaca.
die kata jgn risau.
tp die pesan,kene hati2.elakkan pantai.n kawasan bhampiran pantai.
Malaysia Selatan agak terjejas.
ape2 hal,area situ kene dulu.
Tuhan,jauhilah kami dari malapetaka.

ms bjalan td.aku fikir mcm2.
gegaran n situasi cemas itu mbuatkan aku terfikir.

kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
aku mahu berada di sisi familyku.biarlah susah senang bsama.
aku mahu mereka tahu dalam keras kepala aku.yg suke melawan cakap.moody.aku sebenarnya sgt mengambil berat ttg mereka.dalam fikiranku selalu memikirkan mereka.dan aku sedih bila mereka mhadapi kesusahan tp aku tak pernah nyatakan pd mereka.


kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
aku mahu seseorang tu tahu bahawa kasih dan sayang aku hanya utk dia.maafkan aku atas semua sikapku.aku mahu dia tahu aku bukan perempuan yg kerek.aku bukan seorang yg busuk hati.aku mahu dia tahu luaranku tak sama dgn apa yg sebenar2nya ada dalam hati aku.tak mngapa kalau hati kamu bukan milik sy.

kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
sahabat.ketahuila.tanpa kalian,aku tidak lg mpunyai harapan dan keyakinan utk mngejar mimpi dan cinta.mungkin cita dan cinta telah lama aku lepaskn.tp kalianlah yg mberi aku sokongan dan kekuatan.sahabat,adakalanya kita tidak sehaluan.tapi itu tak bmakna aku bukan sahabatmu lg.walau konflik seteruk mn pun kite lalui,ketahuilah,kite tetap sahabat.

4 comments:

  1. time gegaran tu eaku berada di dalam kereta time park di rumah...aku mati2 kan ade org gegarkan kereta aku...

    tgk keliling cam xde orgf pulak..lme pulak tue

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  2. hmm.aku kat ofis.takut gak la.cemas

    ReplyDelete
  3. aku dah linkan entry ko nie kat blog ku

    http://www.broframestone.com/2009/10/01/gegaran-dirasai/

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...