nuffnangku

Thursday, August 20, 2009

tensen!

bz-hypertension.mmg bz giler.tensen sgt.kdg2 rs mcm nak jd halimunan bile terpaksa mjawab2 dgn bos.setiap problem yg dilakukan atau kesalahan yg di lakukan oleh aku atau staff2 aku,aku gak yg kene jwb.kdg2 aku tlg coverkn staff2 aku.tp kdg2 aku gak yg kene hentam semula..erkk?

adakah aku gagal manage people?erm..akan d fikirkn..hahaha.kdg2 dah blik umah pun aku pk keje lg.tp bidang keje aku ni cam susah nk kongsi kat org sbb kalau citer pun orang 'sure' xkan faham.dari aku makin tensen nak g terangkan hal yg sebenar,baik je aku simpan diam2 dalam hati perasaan tensen itu.kan?

bl aku bdepan ngn bos,aku faham pandangan n pendapat bos.sbb depa view in other situation.yela,pandangan seorg bos tetap xkan sama dgn pndangan org bawahan,kan?pandangan seorang staff pun xkan sama cam pndangan seorg bos.n pandangan seorg supervisor plak,mcmane?hahah,pndangan aku x berapa nk d perlukan kot?mmg aku bos pd staff2 aku,tp kdg2 aku pun blurr gak.bl dah terlebih tensen n ade byk bnde nk kene handle,aku pun mule le xamik kire sgt ttg figure ke ape ke..bl bos tnye aku ape2 update,aku pun men hentam je jwb.nasib ko la Vee Lara oi.Branch pun satu.klu ade satu2 kes tu,mmg x pnyabar ah dorg tuh.asik keep in view 24 jam.aku pun x tentu arah jadinya.bygkan kalau 30 branch call utk keep-in-view,x ke naya je aku..hmmm..

kdg2 aku akan marah mereka smule kalau sikap x pnyabar dorang tuh wat aku susah.dorg marah2 aku tnye knp kes x settle2 lg.tp bl aku check,dah settle,ape lg..siaplah dorg...surely aku akan kate ''tlg check btul2 b4 wat complaint ok..ni u call i marah2,i jd 2 kali keje!!!!" hehe.yg kerek,for sure aku lyn kerek.yg sopan n manis je bl ckap ngn aku,aku pun akan sopan n manis je bl bcakap.

esok,relief partner aku xde.jd aku kene wat 2 org punye keje.aiyook.hari ni pun tensen x hbis lg.sok tambah lg tensen.erm...xpe.wat bdo jer.n pure2 blurr..eh?hahahaha.itu je cara utk handle tensen.pk2 sgt pun x gne...jd cool jer..n complaint sket2 je kat boyfriend.pastu,biar jela.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...