nuffnangku

Sunday, July 12, 2009

aku dari perspektif diri sendiri

Apa yg anda patut tahu ttg sy?

Sy simple.sgt sederhana.tidak minat utk demand2.ada orang kata tidak susah jaga/kwn dgn sy.iye!die btul.sgt senang sekali mjaga sy.tidak byk kerenah.tidak cerewet.sy ok je dalam apa keadaan.tp…(hmmm..mmg ade tapi2)Sy jnis perempuan yg tidak minat byk pkara dlm hdup(oh..perempuankah ini?).sy tidak suke suasana bising2..hingar-bingar..bingit.

Sy jnis yg suke mhabiskan masa di rumah jika di sisi family atau teman2 yg sy senangi.tp kalau duduk serumah dgn org y sy x senang…sy suke kuar..lepak2 di mamak…mhabiskan masa dgn kwn2 sy..Pemikiran sy komplikated.sy tak suke org yg hipokrit.sy x minat.kalau sy x suke,org akan tahu yg sy x suke…sbb sy x minat nk cover2 mcm suke padahal x suke.sy caring pd org2 y penting dalam hidup sy je.y xpenting tu buatla apa shj,jgn harap sy peduli k.itu sume org pun tahu.kecuali org y buta mata.dah d jaga dgn elok pun masih merungut mcm2.mcm bagus.

Sy cepat marah.sensitif.moody.kalau kene dgn caranya,x susah nak bkwn dgn sy..sy pentingkan kwn2 yg bkualiti dari kuantiti..sbb sy jnis manusia yg sgt mhargai psahabatan.sy sedih kalau xdpt tlg kwn.bg sy,bkawan bia la jd kawan dunia akhirat…ertinya sgt dlm.

Dalam relationship,sy bukan jnis perempuan yg akan ungkap pkataan ‘clash’..sbb sy punyai tahap sabar yg tinggi.sy mudah maafkan org tp jgn sampai sy naik menyampah bl asik lakukan kesalahan yg sama.sy bleh reka mcm2 kerenah klu si kekasih curang @ x setia.

Sy suke pd deruan ombak tepi pantai.bunyi bising air terjun.cahaya suram dr matahari terbenam.lihat bulan terang di mlm hari.kicauan burung2 bl hari dah nak senja.burung2 merpati y sdg mkn…hujan renyai2 d pagi hr..best giler..sunyi mlm hr..

Lg..sy suke wat pkara y sy suke.sy suke tgok pasangan y da b’usia lebih 50 thn,masih jln bpimpinan tgn atau masih romantis.sgt cute.mudah2an cinta sy n suami akan spt itu..biarlah hingga ke akhirat…cinta sampai mati.aku mahu jd isteri solehah(impian sy sblm mati)..

Sy suke phatikan kerenah org lain…mngenali peribadi org dr jauh…mbuat research ttg tingkahlaku manusia..
Sy sgt mhargai org2 y mnyenangkan hati sy…y melayan sy dgn baik n ikhlas..sbb sy cepat terharu..kdg2 hanya dgn “ how are u,today?” ptanyaan y simple..mmpu mnukar sepantas kilat mood sy y kurang baik kepada ‘wonderful’..kat ofis,mood sy slalu x ok..keje dah la byk..stress..kene handle staff lg..melayan branch lg…n kdg2 pakwe y spatutnye mnyenangkan hati,mjadi org y paling mnyakitkan hati…nak nangis,x professional lgsung..ofis kn..jd tahan jela…tp sempat gak la kesat2 skit air mata bl org xnampak…Suresh dah mmg faham sgt..sbb kalau ape2 sy mesti ngadu kat die…n die akan bg mcm2 nasihat…dan sesunguhnye..itu dpt memulihkan semule mood aku y d rosakkn…

Kdg2 sy hanya mahu org faham…ape y sy harus n tpaksa lalui…n tlg jgn mrosakkn smuenye…kan lebih indah.mbantu sy mlaluinya dgn lebih bsemangat…
Dulu,sy cepat feeling bl dgr lagu sedih..tgok citer sedih sket je..surely nangis…tp skg,lpas da clash…sy pun xtahu knp sy kurang ade lg feeling2 y spt itu..sy jd lebih cpat marah…sy mule rs sy hanya akan mnjaga n mngejar ape y sy rs berbaloi utk life sy…

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...