nuffnangku

Saturday, June 20, 2009

perempuan?

aku hanya seorang perempuan biasa.byk pkara yg aku x minat nak wat.adakah itu slh?slh ke ape ke biar la..y penting,aku kene jaga diri.biar org kate x up-to-date bl xpakai seksi2,xmngapa..asalkan aku tahu ape y diri aku mahu n perlukan.

ayat seseorang yg masih aku ingat smpai hr ni:
"kamu stil cantik.xperlu pakaian y mdedah2 pun dah cukup manis di mata sy..yang penting kamu harus terus pandai jaga diri " (d mana die skg?)
aku mmg xpna g clubbing.aku x tahu pun ape mereka buat d sana.n kenyataannye,aku pun mmg xnak amik tahu.x penting bg ku.ade byk lg bnde lain y aku bleh wat..dr berada dlm keadaan2 spt itu.mjawab pnyataan seseorang,'seseorang'-dulu pun sy xpna g..skg pun sy xpna g.kamu puas ht?xperlu risaukan sy k..sy tahu jg diri n tahu ape y sy perlukan dlm hdup.
hmm.sy pernah dgr pbualan2 dr kwn2 lelaki.dorang ckap '' nk wat geli2 ni,blehla ngn perempuan y suke g clubbing.tp wat bini,aku cari pompuan2 y baik2'' hmm.aku no komen k.lebih kurang 80 percent dari lelaki y g clubbing(melayu la)tp ade gak kwn lelaki aku(india) bkongsi pdapat y sama.hmmm...aku pelik...pelik2 sunguh.

knp lelaki kebanyakkan begitu?

bg aku...mmg aku xsuke lelaki clubbing.terang2an aku ckap.tp xdela sampai mbenci.xpatut la.aku xla sekolot itu.kwn2 girl aku pun ade gak y kaki clubbing.tp aku ttp diriku sdiri.kalau dah mmg jodohku kaki clubbing,cmne ek?

secara jujur,aku menerima ketentuan itu dgn redha.aku teringat perbualan aku ngn yah-dlm bas.die kate die nak lelaki beriman sbg suami.sbb die x yakin die dpt didik dirinya sdiri.die perlukan seorang pemimpin utk memimpin die selepas kawen nnti.tp bg aku,kaki clubbing ke ape ke,aku redha je asalkan die ade usaha utk perbaiki diri die ke arah y lebih baik.tentu ade sbb Allah pertemukan 2 insan y berbeza.ade hikmah y kite sukar nk faham.aku xkesah sbb aku yakin pd diriku...

azam ku adalah mahu pbaiki diri utk jd perempuan y lebih baik dari hari ke hari...amin.perempuan itu d cipta Allah dari tulang rusuk kaum Adam..bukan d ciptakan dr kaki utk d tindas/pijak..atau di kepala utk di junjung/puja..tp d jadikan dr tulang rusuk y kedudukannya dkat di hati utk d kasihi...dkat dgn bahu utk d lindungi...

"aku perempuan y tidak mahu diriku dipuja2
dijunjung2..
aku mahu disayangi..
ditegur saatku slh..
dihargai pd saat tertentu..
aku tidak perlukan barang2 mahal utk mngunci setiaku..
ckuplah satu matlamat utk mjadikan aku perempuan pilihan...

semoga..aku dpt tunaikan impianku suatu hr nnti.Amin.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...