nuffnangku

Friday, May 1, 2009

sesuatu yg pelik..

" Tuhan tak memberi apa yang kita mahu, tapi apa yang kita perlu"

kata2 ini mbuatkan aku tfikir sejenak...apakah benar?kalau d fikir2..btul la tu...dulu aku slalu pk knp aku xpna dpt ape y aku mahu...tp bl aku dalam keadaan normal spt skg,aku tahu kate2 ni adalah benar..Allah mngetahui apa y kite perlukan dari kite sdiri...aku pna mnyukai seseorang...btahun aku mnyayangi die...biar tiada ape2 hubungan pun slps itu,aku ttp suke die..hinggalah 1 hari,aku tsedar betapa aku harus mulakan hidup baru n mlupakan die dari catatan kehidupanku..sedih tp itu y tbaik..klau dia x bahagia dgnku,utk apa aku terus mnanti kan..

selepas btahun blalu...hari ini die bukan sesiapa lg dlm hati aku.die hnya seseorang yg tak lebih dari seorg kwn biasa...'kwn biasa'.. skg aku tahu..kata2 di atas adalah bnar..dan die yg pna membuat aku derita,hari ini dtg smula utk terus bsahabat dgnku..mjadi kwn ku..kerna bgnya aku adalah perempuan y baik yg xpna mpergunakan die utk kesenangan...xde meminta2...n dll...(die slh.aku kan manusia biasa.mn la baik sgt pun).tp utk aku y pna mnangis kerna nya,aku sebenarnya telah lama memaafkan die..hati ku telah lama tiada utk die...die hanyalah seseorg yg pna hadir dlm hidupku tp bukan lg sesiapa lg..dan aku pun xpna bdoa y bukan2 utk die...aku hnya mndoakan kesejahteraan n kebahagiaan utk die...walau apepun y pna die buat pd ku..aku tiada hak utk mhukum..Allah yg lebih berhak...

aku mahu die mcari perempuan yg lebih baik dariku(sbb die kata aku perempuan baik2)cari n jaga lah perempuan itu dgn sebaik2nya.aku hanya mampu mhulur sebuah persahabatan.aku nk clear kn keraguan org2 lain tmasuk kwn2 ku...aku n die,hanya kawan.die tiada lg dlm hati.aku bkwn dgn die atas dasar perkenalan kami y mncecah 7 tahun...

dan aku juga telah menemui seseorang...yg mn semua setia n kasih telah ku beri pd die...hanya die.mmg dia anugerah yg Allah beri pdku...die lah yg aku perlukan dalam hidup ini.InsyaAllah.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...