nuffnangku

Tuesday, December 29, 2009

sesuatu yang ditakdirkan itu adalah yang terbaik untuk kita.

3dboxshape

"Bukan semua yang kita sangka membahagiakan itu benar-benar mampu buat kita bahagia. Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda pasti ada baik dan buruknya."

sememangnya apa yang telah ditakdirkan buat kita itu,adalah yang terbaik untuk kita.even sometimes,kita terikat pada 1 perhubungan yang langsung tidak membahagiakan tapi andai itulah jodoh pertemuan kita,maka itu lah yg tbaik untuk kita walau hanya derita sahaja yang mampu kita kutip selama ini.kenapa?sebab Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita.kita di uji kerna Dia hanya mahu kita sentiasa 'dekat' dengan Nya.

adakalanya yang kita mahu tidak sama dengan yang kita miliki.haruskah di sia2 kan apa yg kita miliki semata2 mahu mgejar apa yg kita mahu?apatahlagi jika yg kita mahukan itu belum tentu dapat mbahagiakan kita seperti yang kita telah miliki?dalam hidup ini,tidak semua orang bertuah.tidak semua orang bernasib baik.jika kita di antara yg bnasib baik itu,maka syukurilah takdir kita.jgn dipersoalkan mengapa begini..mengapa begitu..

mungkin adakalanya kita melukis gambar yang sama dari sudut yang berbeza..maka gambar itu kelihatan tidak serupa.padahal sebenarnya ia sama.begitu juga kaitannya dengan hidup kita.apa yg kita lalui mungkin berbeza dari orang lain,tp jika di kaji sedalam2nya.ia sebenarnya menuju destinasi yang sama.kalau dalam cinta,yg dituju adalah bahagia.tp bahagia yang semacam apa yg kita cari,itu sangat subjektif.terpulang pd penilaian kita sdiri.ada yang menuju kebahagiaan hakiki.ada yg mcari erti cinta sejati.dan ada pula mcari kemewahan wang ringit.dugaan yg kita lalui tidak mungkin 100% sama dgn org lain.tp dugaan tetap dugaan.dan bila sesuatu itu terjadi,cara kita mentafsirkan sesuatu itu mungkin berbeza dgn seseorang yg lain,tp motifnya tetap sama.kalau semua orang melukis gambar yang dipandang dari sudut yg sama aje,maka animasi 3D mungkin tak sape terfikir pun nak reka kot.

ok.rasanya adakalanya dalam hidup ni kita perlu view life kita seperti 3D.bermaksud view/perhatikan/telitikan/nilaikan dari semua sudut.jgn pandang yg negatif2 nya aje.cuba cari yg positifnya sekali.pasti akan ditemui.adakalanya kita rasa org itu semacam terlalu bertuah.apa yg dia nak semuanya dapat.tp apa yg kita nak,payah nak dapat.kadang2 langsung tak dapat.kita cuba membandingkan lukisan yg kita dah siap lukis tuh dengan lukisan dia.confirmlah tak sama kan.sebab kita lukis gambar tu dari sudut kiri.die pula lukis gambar itu dari sudut kanan.so kita macam rasa yang lukisan die tu terlalu lawa giler n lebih indah dari lukisan kita.tapi benarkah?

beristighkharahlah jika terasa sangat keliru...
Wahai tuhanku, aku memohon pilihan dengan ilmuMu dan memohon takdirMu dengan kekuasaanMu.
Dan aku memohon daripada kelebihanMu yang amat besar. Sesungguhnya Engkau sahaja mampu segalanya dan aku tidak mampu dan Engkau amat mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui. Engkau mengetahui segala perkara ghaib.

Wahai tuhanku sekiranya engkau ketahui bahawa perkara ini adalah yang terbaik buatku dalam perkara agamaku, didalam kehidupanku serta kehidupanku selanjutnya, maka takdirkanlah perkara itu untuk ku serta permudahkannya untuk ku dan berkatilah aku padanya. Sekiranya Engkau ketahui bahawa perkara ini adalah bukan yang terbaik buatku dalam perkara agamaku, di dalam kehidupan ku serta kehidupan ku selanjutnya, maka jauhilah daripadanya serta takdirkanlah yang terbaik buatku serta berkatilah aku. Berikanlah kebaikan di mana saja aku berada dan jadikanlah aku ini orang yang redha atas ketentuanMu.”

*maybe ada yang tak faham apa yang aku cakap.takpe.isu ini isu subjektif.so apa yg anda faham,itulah penilaian anda ttg life anda sdri.hehe*

saya kembali..

salam.
sy kembali.hari ini.mungkin sbb sudah terlalu lama menghilang,sy terasa ingin kembali n memulakan something yg baru.maybe sebab beberapa hari je lg kita akan melangkah ke tahun yg baru.untuk yg bertanya ke mana sy menghilang,sy sebenarnya tidak ke mana2.masih bangun dan duduk di tempat yg sama.barangkali akan jatuh kembali pun di tempat yg sama tak?haha.dalam sy mdiamkan diri,ramai gak yg even tak jadi follower sy btanya kenapa blog sy hampir bersawang?sudah tiada apa2 update lg...itu tandanya even mereka tidak mjadi follower sy,tp masih ramai yg hanya selesa mjadi silent readers utk blog sy.sy ucapkan terima kasih sbb sudi meluangkan masa utk blog yg ntah ape2 ini.wink!~

Tuesday, November 10, 2009

terakhir untuk kali ini

sedang sakit teruk til hr ni stil x sihat lg..erm..mingu lepas MC sampai 3 hari.xleh bangun.xda selera makan.hati n fikiran cam celaru sgt.lebih byk bdiam diri.then hr ni pun sama....hmm.sy mungkin tidak akan update ape2 untuk 1 jangka masa.reasonnya.biarlah hanya sy yang tahu.untuk yg sudi jadi follower.thnx.sy akan kembali.tp x pasti bila.mungkin bl sy sudah kembali sihat nnti.sihat fizikal,hati dan jiwa..tp ntah bl ...hanya Allah yg bisa mngetahuinya.hayati lagu Anang(SEPARUH JIWAKU PERGI)yang ada di blog sy..mungkin anda akan memahami sesetengah hal yg tak mungkin sy luahkan.. mungkin..


~biarlah kedinginan dan kebisuan ini mjadi titiannya.kerna selama ini kata2ku tidak pernah ada maknanya pd dirimu~

SEPARUH JIWAKU PERGI-aku wanita biasa

veelara

HASIL LUKISAN:VEE LARA

~aku wanita biasa.walau kutulis semua tentang perasaanku,tiada siapa dapat mengerti dugaan yang sedang kugalas.Tuhanku,bantulah aku melalui dugaanMu!~

Redha

Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud :" Demi Allah yang jiwaku ditangannya !Tidaklah Allah memutuskan sesuatu ketentuan bagi seorang mukmin melainkan mengandungi kebaikan baginya. Dan tiadalah kebaikan itu kecuali bagi mukmin .Jika ia memperolehi kegembiraan dia berterima kasih bererti kebaikan baginya , dan jika ia ditimpa kesulitan dia bersabar bererti kebaikan baginya ".
( Riwayat Muslim )



aku redha dgn takdir ini.berbahagialah.selama ni pun aku tahu apa hubungan korang even semuanya berjalan di BELAKANG aku. aku bukan bodoh. aku boleh baca kebodohan korang. yang kau, entah apsal dah tahu dia sayang dekat kau, kau main tarik tali, kenapa? sakit jiwa ke kau? masa kau dengan dia dulu, apsal tak kau berkasih sayang betul-betul dengan dia? korang dah putus. lepas tu, baru aku datang dalam hidup dia. kenapa sekarang kau react macam aku yang rampas bf kau? sakit otak ke apa kau ni.masa aku g indon pun kau sempat mengatal g call dia. pic kitorang kat hardrock pun kau nak g komen aku sedih, padahal aku terang2 tengah senyum, apa ke bangangnya kau? bangga eh dapat buat aku sedih? ye, aku yakin kau tengah happy sekarang. pergi bali gittew. apalah perasaan laki kau nanti kalau dapat pompuan macam kau ek? lagi kesian kalau dia lelaki yan baik, dapat kau. kesiannn.


kau yang lagi sorang.
terima kasih atas kelukaan ini. ini yang terpaling sakit. bahagia kan kau khianat dekat aku. tak ape. aku takkan doa yang buruk2 sebab takkan termakhbul. aku doa yang elok2 je la k. semoga kau sakit dekat bali tu. eh, doa yan baik tu. sakit kan menghapuskan dosa2 kecil.aku ni bukan bodo, kalau kau pk aku bodo la kan. aku ni setia sebab aku tau kau t banyak terluka dengan bitch kau yan perasan cun tu.bagi aku, orang macam dia, bukan sainganlah.kau tak pernah tah ek macam mana rupa bf2 aku sebelum kau? macam mana ada lelaki yan gaduh bermasam muka sebab aku, macam mana aku rimas dengan lelaki-lelaki yang dtg dlm hidup aku dengan bermacam cara supaya aku terima dorang. aku tak pernah cerita sebabaku rasa tak perlu, tapi ni aku nak cerita. kau syg sgt dia, itu aku pun tahu. aku fhm sbb aku pun syg ex aku sgt2. tp bila dah dikecewakan, memang aku buang terus dah. tapi kau? masih tethegeh dengan dia. sedihla kau ni.

memang aku yang paling kasihan kan. tak pe. aku doa yang baik2 untuk korang bdua. yang sorang, bia la kawen ngn laki yang baik, tak adalah kau teguk arak tu lg. yang sorang, we wil see jodoh kau dgn siapa. kalau kau kahwin dgn dia pun, takpela. aku boleh terima asalkn x menipu sampai mcm ni.bodoohhh lah

Monday, November 9, 2009

hati yang kau sakiti-rossa

Jangan Pernah Katakan
Bahwa Cintamu Hanyalah Untukku
Karena Kini Kau Telah Membaginya
Maafkan Jika Memang
Kini Harus Kutinggalkan Dirimu
Karena Hatiku Slalu Kau Lukai
Tak Ada Lagi Yang Bisa ku Lakukan Tanpamuku

Hanya Bisa Mengatakan Apa Yg Kurasa
ku Menangis MembaYangkan
Betapa Kejamnya Dirimu Atas Diriku
Kau Duakan Cinta Ini
Kau Pergi Bersamanya

ku Menangis Melepaskan
Kepergian Dirimu Dari Sisi Hidupku
Harus Slalu Kau Tahu
Akulah Hati Yg Telah Disakiti

Saturday, November 7, 2009

berdiam diri

akhir2 ni aku byk mdiamkan diri.terutama kat opis.mungkin sebab aku sakit teruk kebelakangan ni.mungkin kerna aku mhadapi masalah2 berat.tp utk bkongsi cerita ngn org..susah.payah utk diluahkan.dan setakat ni aku hanya mampu bcerita ttg hati.hal2 lain,masih aku simpan jauh dalam hati.

Friday, November 6, 2009

sayap dewi2?dewa2?

thnx utk smue teman2 yg mberi sokongan.skg,aku rs teman2ku adalah seperti BINTANG.aku x selalu nampak mereka..tak selalu melihat mereka..tp pd saat aku dlm kegelapan mereka hadir mberiku cahaya utk melihat kembali..lantas turut mberiku sayap utk aku terbang kembali slps sayapku patah.tp aku shj yg belum terbiasa terbang mngunakan sayap baru tu.lantas ade yg geram ngn aku coz degil.hmm..sahabat,setiap hal dlm hidup,mesti ada ruang n waktu yg perlu di ambilkan..berilah aku ruang itu..dan teruslah mnyokongku...kalianlah sayap dewi2 ku and dewa2 gak. hehe..

Sunday, November 1, 2009

apakah ini?

hatiku sunyi sepi.tiada peghuni kah di situ?ke mana si penghuni telah pergi?

satu luahan rasa yang disimpan sejak sekian lama

ada sesetengah perkara,rsnya lg baik tak perlu difikirkan.bleh tolak tepi mcm xde ape yg penting walaupun sebenarnya hal itu penting.

aku.bukan manusia yg suka btindak terburu2.emosi takkan penah dpt tempat pertama.kalau adapun cume titisan air mata.hanya titisan k.bukan tindakan melulu.aku takkan mengamuk.menyumpah seranah org.tidak!itu bukan attitude aku.mungkin orang2 senegeriku mmg kasar2 bahasanya.tp kami gunakan pd org2 yg sealiran ngn kami jer.tp sekasar2 aku pun,blum pna la tampar ke maki org x tentu pasal.

dan aku juga bukan jnis yg suke bsaing.dan cube nak tunjuk sikap yg penuh ego n ke'bagusan'.tidak.aku adalah aku.kalau orang tak kenal aku,maka semestinya dia fikir aku kerek.sombong.blagak.well,aku cuma suke diam.lebih byk diam lg bagus.

orang nak wat x elok kat aku ke.nak lukakan hati aku ke.nak wat aku terasa ke..aku biarkan jer.biarlah.sbb aku bukan org yg akan mbalas apepun.bukan slh aku.bukan aku yg gangu kehidupan org.org yg gangu life aku.b4 this,aku hidup dalam ruangku sdiri.sehinggalah tibe2 ketenangan ku seperti dirampas.tp aku tak wat ape2.adakah aku bodoh?adakah aku penakut?tak kot.masing2 dah dewasa,bleh pk sdiri.

hmm aku malas amik kesah.aku just wat bodoh.aku hanya mbiarkan.biarkan.dan biarkan.smpai 1 hari nnti,hukum karma mngambil tmpatnya.Tuhan kan ada.Dia kan Maha Mdengar.Maha Mngerti.Dan Dia juga m'uji hamba-Nya2 stakat yg hambaNya tdaya.mungkin hr ni kamu buat x elok kat aku,then Allah blsnya dgn hal lain.kemudian kamu serabut2 tnye,kenapa kamu tak bleh hidup aman.lepastu serabut2 ckap yg kamu nak hidup aman.cube pk smule apa y kamu dh wat.kamu mgkin bmain ngn life org lain samada tanpa sedar atau dlm sedar.tp aku tahu kamu sedar smue perbuatan kamu.


yang paling penting,aku tak gangu life org.orang yg sengaja nak provoke2 aku.tindakanku-biarlah.ni bukan kali pertama tjadi.org2 spt ini selalu ada di mn2.semoga mereka menemui kebahagiaan n ketenangan yg mereka cari.x perlu rampasnya dari seseorang spt aku,kerna aku juga tak memiliki semua itu.jika kamu yang dpt memiliki semua itu,hiduplah seadanya.tahniah.jgn lupa bsyukur pd Tuhan.x perlu bakar2,sbb aku takan tbakar.aku hanya selamanya mcm ni-ikhlas dr Vee Lara.

hidup x selalunya berada di atas.walaupun kamu cuba mjadikan aku musuhmu,tp aku tetap mdoakan kamu bahagia sampai bila2.dan lgsatu,aku xpna anti org2 yg merokok,minum arak or clubbing.masing2 ada pdirian masing2.siapalah aku utk mnilai org.bg aku,sape2 pun aku kwn jer,asalkn tahu respect aku.tu jer prinsip aku dlm kehidupan ni.hmm,utk org y slh fhm ngn pdapat aku tu n utk sape2 yg terasa,aku minta maaf secara terbuka.ikhlas.dan aku tutup citer.noktah.

"Yang Baik dan Indah itu datangnya dari Allah.dan Yg buruk dan Jahil itu dtgnya dari aku-Vee Lara"

salam.

Ini realiti tentang LELAKI

From OPRAH on MEN
ulasanku adalah pdapat ku.sape x setuju,xpyh bising k.klu setuju,ok

If a man wants you, nothing can keep him away.
If he doesn't want you, nothing can make him stay.
(btul.klu nak,smue bleh.bl xnak,mcm2 alasan)

Stop making excuses for a man and his behavior.
(hmm.kdg2 kite pk lelaki akan berubah pas kawen.tp klu dh mmg tu la habit n perangainya,rsnye pas kawen pun xkan berubah.kan?)
Allow your intuition (or spirit) to save you from heartache.
Stop trying to change yourself for a relationship that's not meant to be.
Slower is better.
(aku pun alami hal ni.kdg2 tensen teramat sgt bl pk katne silapnya)
Never live your life for a man before you find what makes you truly happy.
(kdg2 kite pk die mmpu bahagiakan kite,tp pas couple br tahu,hampeh)

If a relationship ends because the man was not treating you as you deserve then heck no, you can't "be friends". A friend wouldn't mistreat a friend. Don't settle. If you feel like he is stringing you along, then he probably is.
(btul.klu dh sampai berani naik tangan tu,aku x rs pompuan tu layak dbuat cmtu)

Don't stay because you think "it will get better." You'll be mad at yourself a year later for staying when things are not better.
(tp pompuan biasalah.walaupun suke pk negatif,tp dlm hati dorg sbnarnye diorg suke pk positif)

The only person you can control in a relationship is you.

Avoid men who've got a bunch of children by a bunch of different women.
He didn't marry them when he got them pregnant, why would he treat you any differently? Always have your own set of friends separate from his. Maintain boundaries in how a guy treats you.

If something bothers you, speak up.
(tp klu lelaki taknak dgr cmne?pompuan gak tensen sorg2)
Never let a man know everything. He will use it against you later.
(btul ni.aku setuju.aku pun x pna citer sgalanya.xsampai 50 % pun)

You cannot change a man's behavior. Change comes from within.

Don't EVER make him feel he is more important than you are...even if he has more education or in a better job. Do not make him into a quasi-god. He is a man, nothing more nothing less. Never let a man define who you are.
(mmg pun.klu kejenye asik nk merendah2kan kite jer,perlu ker dlayan elok2 org cmtu?sorry k.pompuan tu mgkin ade lg byk kelebihan tp die je mls nk merendah2kan si lelaki)

Never borrow someone else's man.
(x bgus pinjam2 ni)

If he cheated with you, he'll cheat on you.

A man will only treat you the way you ALLOW him to treat you.
(mslhnya si pompuan x suke kene pukul,tp lelaki wat gak.cmne eh?)

All men are NOT dogs. You should not be the one doing all the bending...compromise is a two way street.
You need time to heal between relationships...there is nothing cute about baggage...
Deal with your issues before pursuing a new relationship.

"You should never look for someone to COMPLETE you... a relationship consists of two WHOLE individuals... look for someone complimentary...not supplementary. "
Dating is fun... even if he doesn't turn out to be Mr. Right.

Make him miss you sometimes...
when a man always know where you are, and you're always readily available to him - he takes it for granted.


Never move into his mother's house.
Never co-sign for a man.

Don't fully commit to a man who doesn't give you everything that you need.
(mmg betul.klu mnta hal2 y simple pun x dpt bg.watpe nk commit sgtkan.)

Keep him in your radar but get to know others.

Wednesday, October 28, 2009

hati orang yg bukan milik kita

DARI JUMAAT TIL ISNIN AKU XDE DI SINI.AKU BERADA DI TEMPAT LAIN.YG BERBEZANYA.AKU DENGAR BYK PERKARA TENTANG SESEORANG.KEBENARAN DEMI KEBENARAN YG DICARI SELAMA INI.kesian.


INI ADA SESUATU:-
MMG PAYAHKAN KALAU HATI SESEORANG TU BUKAN MILIK KITA.XPELAH..YANG PENTING KITA KENE AKAN KUATKAN HATI.DAN PILIH JALAN SENDIRI.KADANG2 TAK PERLU PERTAHANKAN SESUATU YG BUKAN MILIK KITA KOT.RS MCM SIA2.KALAU KITA DI DEPAN MATA N SELALU DI SISI DIA PUN TP KALAU HATI DIA MILIK ORANG LAIN.PERLU KE KITA PURA2 MCM TAKDE APE2 BLAKU ATAU PILIH JALAN SDIRI.

UNTUK MASA SEKARANG:PURA2 MCM TAKDE APE2.
UNTUK MASA DEPAN:PANDAI2 LA PK UTK PILIH JALAN SDIRI.


ORANG YG TAK SYG KITA,PASTI SANGUP TAMPAR OR SEPAK TERAJANG KITA.KALAU ORANG TU MMG SYG KITA,TAKKAN TGAMAK NAK WAT SEMUA TU.HOPE ORANG YG TLIBAT TUH,BYK2 LA BSABAR.INI UJIAN DR ALLAH.KESIAN POMPUAN TU.DLM HATI-(Ye benar smuenya.)

Monday, October 19, 2009

nuril oh nuril..

rindu nuril la.haha.bila la dia nak temanku g ROMP n bla bla bla..tmasuk acara mkn tanpa had kami tuh?haha.dr last week lg dah ajak die.tp die bz tahap perdana menteri kot.hmm,xpe.kene sabar.utk acara mngeluarkan duit beramai2 ini perlu ada kesabaran supaya tahap bankrap sebelum akhir bulan dapat di perlahankan mekanisme nye.haha

suke kuar ngn nuril.sbb rs mcm free jer feeling tuh.byk bnde n perkara y die suke,aku pun suke.biasanya kongsi interest yg same.

pna aku n die lepak kat Taman KLCC tu dari tghari hingga ke malam.lepak n termenung mngenang nasib ms kami tak bjaya menemui kerja y di cita2kan.ms tu ke hulu-ke hilir mngusung resume.dpt byk tawaran keje tp kami tolak sbb mcm2 pkara.tp ms tu agak tekanan sbb kami mhadapi mslh..slhsatu nya demi menyelamatkan 9 ekor kucing kami.hmm.owh,tuka citer la.sedihla.

ok.just nk ckap.sdg tungu nuril free.mahu g ROMP.tgok baju y baru.kot2 ade.muaah.nuril owh nuril..

Sunday, October 18, 2009

nostalgia

gambar ini menyimpan banyak kenangan.sukar dilupa.dan takkan dilupakan sampai bila2.senyuman ikhlas dari aku dan dia :) tak lama lg genap setahun melalui suka duka kisah ini.hmm.lagu-Tanpa from 6th sense utk entry nih.hehe.mungkin kot.

"tanpa cintamu aku resah.tanpa kasihmu aku hampa"-mood time nih...jiwang yg sunguh positif.haha

Open House di Ofis tercinta

last year aku sambut raya ngn officemate dari department lain.tahun ni dah transfer ke sini.so this year aku sambut di ofis ini.suasana confirm berbeza.tp biasalah,mana ade tempat yg sama dari segala segi kan.ok,open house ni taklah open house sgt coz ia dibuat utk department kami sahaja.department lain tak terlibat.3 unit-retails application,account maintenance n corporate cards-bgabung.mmg meriah.tp yg paling best,masing2 bz snap pic sana-sini utk simpanan peribadi or utk published(mcm aku ni)hehe.

aku dah upload pic untuk tatapan semua.


percaya tak akak ini adalah staff aku.hehe.aku bos tau.tp bos kecik jela.wahahha


cube teka baju ni dibeli oleh siapa?acoi morreno la.haha.thanx.

my section head-Pn Isma.belakang tu adalah Heads Of Cards-Mr.Ravi.


suasana agak meriah bila masing2 mule bkumpul.b4 mkn.



aku di samping honey(tudung hijau).rad(tudung pink).iza n her husband-zam



sempat lg bposing ngn mamat ni-jimi.baju melayu die mmg lawa wooo.kne tgok dekat2 baru tahu


masing2 bz amik makanan.time utk mkn!!


pic candid woo.me wit my bro bear.whahaha

mcm2 makanan ade.ketupat.lemang.nasi beriyani.kuih-muih.len2 aku x ingat sgt.haha.tp yg penting,sate ni best giler.
thanx and credit utk mereka-NMR Catering And Canopy- kerna mnyediakan hidangan yg lazat2.




muke2 ceria warga CP-cards.
salam aidilfitri.










dia seorang ayah yg baik?

apa kriteria sebenar untuk menjadi ayah yg baik?sebenarnya jawapan untuk soalan itu adalah sangat SUBJEKTIF.len org,len pdapatnya kan.tp bila ia berlaku secara natural..bukan lakonan or drama2...depan mata aku.aku secara jujur mengakui dalam hati-dia pasti mampu menjadi seorang ayah yg baik suatu hari nanti.InsyaAllah!~aku terus candid pic ini yg bagi aku sangat sangat sangat sweet.mmg sweet ah.aqil dalam pelukan uncle nye.aqil terjatuh.n nak nangis.si uncle cepat2 meriba dia.dan tjadi la keadaan yg sunguh cumil ini.yg mn cumil?aqil or uncle nye?sy jawab-dua2 la.wahahah




alolo.mcm teringin mahu anak sendiri jer?
muke uncle ni penuh kasih sayang gitu.
dia mampu dan pasti akan jadi seorang ayah yg baikInsyaAllah!~

open house di HQ

di sebabkan sgt bz ngn hal2 peribadi,aku sampai tiada masa mahu upload pic2 ini or updt blog.bz ngn mcm2 hal.huh.office tmpat ku bekerja wat open house besar2an.kali pertama tuh.sume org excited nak g.aku just upload beberapa pic utk pgetahuan semua.

me wit Dato Wahid-My PCEO tuh.suke senyum je dia.
kak zila yg cumil.di meja nya.

geng2 crdit processing yg cun- melecun



di ofis.en N di apit jelitawan CP



semua org ExCiTed nk bgambar ngn dato wahid.



me wit En N.my boss yg sempoi.best!~





Saturday, October 17, 2009

mengadu

hmm.pening kepala.runsing.banyak benda nak kene fikir.mcmanalah nak handle semua ni..hmm.tp takpela..usaha+tawakal.tp kadang2 perasaan mahu mngadu tu..ada.tp masalahnya..nak mngadu pd siapa?selain mngadu pd Tuhan Yang Esa...itu tmpat mngadu yg paling tiada syarat dalam dunia nih.Tuhanku...permudahkanlah semua urusanku.Amin.

Thursday, October 15, 2009

dia.gadis itu.

kdg2 tak semua perkara itu mudah.dan kdg2 ada sesetengah perkara itu mmg sukar.hmm.kdg2 dalam sekelip mata shj kite bleh tahu isi hati org yg dah btahun kita knal.dan kdg2,perkara kecil bleh sebabkn 1 konflik yg bpanjangan.dan kdg2,aku juga cube menutup mata pd hal2 yg hanya kdg2 blaku.

hmm,gadis itu..msih spt ini.dugaan y mendatang harus ditempuhi dgn redha.biarpun ia adakalanya sgt mncabar keteguhan hati.dia tak salahkn sape2..atas apa y blaku.dan dia pun x mahu judge org atas ape y mereka lakukan pdnya.tak pe dan biarlah.biar begitu shj.semua ini akan dia lalui dgn kekuatan hati dan mnyimpan air mata hanya diri sendiri .menangisi pd saat orang lain sedang dalam gembira.dan dia tahu inilah masanya,dia perlu menyimpan kekuatan luar biasa utk mhadapi cabaran.salam.

Sunday, October 11, 2009

yummy!!~

sepatutnya tht day aku ikut ade orang tu g beli beg.tp aku menyampah n benci giler kat orang tuh!mbuatkan aku x kuasa.aku terus wat decision ikut suke hati aku.ermm..so aku kuar ngn my sis n bestie-aina.kami jalan2.window shopping.tp confirm aku nih jgn la nak diharapkan hanya b'shopping tingkap je(window shopping).hahaha.sempat grab something from PADINI n MNG.adik aku pun same.tp adik aku lg best sbb aku shopping,gune duit aku.tp die shopping pun gune duit aku.wahahaha.sadisnya.:P

pas penat jln,lapar la plak.tp seperti biasa aku akan kuarkn slogan ku-no KFC or Mc.D ok!sebab aku dh bosan ngn makanan tuh..setiap mgu pasti mkn.so nak mkn y lain plak.aku pun teringat 'The Chicken Rice Shop'tp aku pun xsure samada makan kat situ berbaloi or x...paling penting sedap ke tak..tp kitorang g jugak..

ok.yg bleh aku katakan-mmg sedap.dan berbaloi.kami bertiga mkn dgn jayanya.dan lepas tu mcm susah nk bgerak.set utk 3 org nya tu mmg byk giler lauk/sayur.jenuh gak nk mhabiskannya...ok,tgok pic2 ni eh..

miss nana.dgn senyuman.xsabar nak mkn!!
miss vee bposing ala2 gadis melayu/tuan puteri yg baru dapat cincin.whaaha

miss aina sedang btafakur.amik tenaga utk mula memakan!haha

nasi ayam.

chicken roasted wit honey kalau x silap.yg ni mmg sedap giler!

sayurnye pun bleh tahan sedap.1st time aku mkn nasi ayam ade sayur.huuhh

ayam jugak.yg ni jenuh nak habiskan.byk!

sup.fish ball.yummy!

kerabu mangga.
sedap.lainkali akan dtg sini lg.:P




















Saturday, October 10, 2009

sekadar isi masa

THE LOVE

~adakah anda telah jumpe soul mate anda?
entahla.sgt tak sure.

~jika ya,siapakah dia?
tak payah bgtau.tu rahsia.

~kalau belum,siapakah yg anda harapkan?
seorang lelaki yg terima aku seadanya.dan tak pernah merendah2kn aku!

~berapa lama anda dalam relationship?
setahun kot.

~pernah mengurat lelaki?
pernah.dua kali.dua2 aku berjaya.

~ada sesiapa mengurat anda sebelum ni?
ada la.byk.xdpt nak list kan

~anda pernah buat kesalahan besar pada pasangan(luaran)?
luaran?erm.aku yakin x pernah.
~kesalahan dalaman(hati),misalnya menyukai orang lain,masih mcintai orang lain?
kahkahkah.soal hati,biar rahsia.

~pernah bertengkar/argue dgn pasangan?
ye.

~anda bersama dengan pasangan sejak bila?
october

~reason anda bersama dgn pasangan?
xde reason.kalau ade reason.mudah hidup aku.

~perhubungan anda dan pasangan berada pada tahap yang mn?
biasa je.x serius mn pun.

~anda yg mngurat dia dulu atau dia yg mngurat anda dulu?
dia la.

pernah terfikir utk berkahwin dgn dia?
erm.jarang pk walaupun hari2 tnye soalan tuh.:)

.. 1,2,3,4 ..

one.two.three.four.
tell me that you love me more..

Friday, October 9, 2009

aktivitiku

dah lama tak jupe niera.windu.so kami set utk dating.utk update macam2 citer.termasuk hal peribadi.huhu.hari tu ku belanja dia Pizza Hut sebab rs cam dah lame giler tak mkn pizza.
ni pizza yang kami pesan




ni aku dan dia...




my baby nana

me wit hot coffee




aku yg amek kesempatan bposing..





niera mkn dgn lazatnya..






Thursday, October 8, 2009

pagi ini...aku rindu.

pagi yg indah sepatutnya hari ahad.tp bg aku pg ni indah gak.selepas berselirat ngn segala masalah,pagi td aku bangun dgn minda positif.kdg2 orang yg mnguris hati kita mungkin mempunyai alasannya yang tersendiri.mungkin dia tak memaksudkannya.tapi perkara dah jd.takpe la.4 tahun mungkin bukan 1 tempoh yg pjg utk knal hati budi kot.kalau dekat setahun?dah kenal hati budi jugak?erm.ntahla.xleh ukur hal bkaitan hati n perasaan ni ngn ukuran angka/nombor.

hari tu g umah my bestfriendz.bkenalan ngn girl name -Era.honestly,dah mule rasa syg kat die.orgnya simple.manja dan suke bgambar.hehe.btuah kawanku dpt hsemate spt die.

ok.sebenarnya nak citer ttg hal yg simple.pagi td ms naik lif.masuk seorang uncle chinese ngn cucunya.gadis comel berusia dalam linkungan 5 or 6 tahun.atoknya suruh cakap -good morning -kat aku n mybestfrendz.comel giler bila girl tu ckap-good morning kakak.

bgus atok tu.ajar hal2 yg baik utk cucunya.x mcm sesetengah org.kite tgok baby die pun,muke masam macam cuka.or cemberut.haha.orang yg tgok baby u,then puji2 baby u cumil ke ape ke,tu mcm 1 doa tau.kerek sgt knp kan.hehe.ok,lupakan kisah tu.tu hal org.

cucu td kuar lif dgn dipimpin oleh atoknya.bg aku,itu detik yg best.dan detik paling aku rindu dalam life aku.tp detik tu mcm sukar berulang lg.erm,aku suke hal2 cmtu.hal2 simple yg buat hati aku bahagia.then aku teringat kat nenek yg paling aku syg.tp skg,life n raya aku macam xde erti.

sebenarnya mmg xde erti.byk hal dah jd.dan aku pun dah x mjenguk kampung tempat lahirku lg.ms kecik2 aku xsuke balik sana.sbb aku tak suke katak.ade byk giler katak kat area belakang umah nenek masa tu.tanah lembab.aku takut giler kat katak til now.bleh sawan jadinya kalau katak dkat ngn aku.sbb badan die licin.katak,cicak,ular..aku bleh jd sawan tahap gile xleh bla kalau dkat ngn mereka.:)

ok.lupakan itu.xpenting pun citer aku xsuke katak.hahaha.nenek rapat ngn aku.sbb aku cucu pertama die.die kalau g mane2 mesti bw aku.1 kmpung mmg dh knal aku.bl aku dh besar ni pun,org hnye knal aku.tp aku x knal dorg.hehe.

aku rindu nenek.aku rindu tmpat lahirku.aku rindu suasana desa yg bila pagi2 mmg dingin,nyaman dan bkabus.mmg dingin sbb kalau coklat yg cair pasti sok pg akan jd keras.hmm,aku rindu harum bunga2 pd waktu pg.aku rindu nak bermain2 di tepi kolam ikan mak aku.sambil tgok ikan mlintuk-liuk dalam air.aku rindu nak dengar bunyi buah durian gugur dari pokoknya.dan kemudian,esok pg,awal2 lg atok aku akan g cari di celahan belukar.sbb dr kecil lg aku mmg suka durian.

aku rindu nak naik motor ngn atok g kedai.atok org pertama yg bw aku naik motor dlm life aku.ms tu aku kat sekolah rendah.dan slps die,mmg xde org lain.cume tahun ni jer aku baru pndai naik motor smule.hahaha.

aku rindu bl petang2 kambing2 jiran dtg bsidai kat laman umah nenek.dan aku akan intai2 dorg mcm jakun.dr situ,perasaan syg pd binatang timbul,aku rs la.haha.dan aku gak rindu nak tgok kera2 yg mcm2 perangai tu.siap curi buah2 durian n buahan2 lain yg atok tanam.aku rindu nak petik buah manggis guna buluh.rindu nak pnjat pokok rambutan.jolok buah langsat,duku.tgok buah ciku kat pokoknya.petik petai yg mmg tingi giler dr aku.mcm2 lg.aku rindu nak bermain dengan Ain,Jila dan syuib.jiran yang paling rapat ngn aku.aku kenal ain sejak aku kecil lagi sebab kami sebaya.tak tahu macamana Ain sekarang.mesti sudah semakin jelita..

aku rindu nak g petik jagung kat tanah seberang sungai.aku rindu nak lari cam orang giler ngn adik aku-siti,bila kitorang kene kejar n di sudu oleh angsa2 ganas di rumah paklong mat sin.umah yg tletak di hujung sungai tu.pasti kitorg mjerit2 pangil atok.bayangkan la budak2 umo 9 tahun n siti tu umo die time tu 6 tahun.kecik lg.mmg takut ah.

lgsatu,rindu nak dapat gelang emas or rantai dr nenek bl pagi raya.cucu pertamakn.selalu dpt hadiah emas.haha.

tp tu kenangan yg aku takan lupakan sampai bl2.banyak yg aku rindu tapi tak mampu aku huraikan.kampung itu dan nenek ku adalah tmpat pmulaan seluruh kehidupanku.aku bmula dari sebuah kampung yg agak terpencil tp sunguh mdamaikan.aku rindu tp nenek telah tiada..dan kasih syg aku pd die,xpna hilang..

aku fhm perti kehilangan.tu kehilangan terbesar dlm life aku.kehilangan yg pertama....semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah nenek...

yang sadisnya cinta ini adalah...

1)loving the right person at the wrong time!~
dah jupe orang yg btul,tp xkene pd masanya plak.mgkin terlewat atau terhalang oleh keadaan/masa/status...
2)having the wrong person when the time is right!~
oh Tuhan.masanya dah sesuai tp orang yg bsama kite tuh plak xleh pakai.hampeh.
3)finding out that you love someone right after tht person walks out of your life!~
ni bagus utk orang2 yg buta hati!mudah2an Allah beri pgajaran pd mereka2 ..
adoyai.susahnya yg ni..

ini hanya quotes ok.bukannya aku mceritakan ttg diri aku.sekadar bkongsi.

about me

i'm not a perfect girl.
i'm human too
i don't always say the right things.
i don't always do the right things.
but i continue learning.
i don't have the body like Tyra Banks.
i'm not charming girl.
i'm not calm.or quiet.
i won't always love people.when they treats me like a fool.

"what i want..from this..is learn to let go..."

Tuesday, October 6, 2009

penyesalan yang tak sudah..

td masa on da way blik dr ofisku,aku mcm biase akan jln kaki lenggang2 kangkung.haha.xde la lenggang2 mn pun coz aku jalan laju n tak pndang org.segan :)

aku nampak ade org buta tu di bantu oleh orang celik masa nak melintas jalan.ok.mcm xde apekan.hal biase.tapi sebenarnya ade 1 penyesalan yg sangat2 tak mampu aku lupakan till hari ni.

ade 1 hari tu.pagi.aku nak cepat.tergesa2.sbb lg 5 minit nak kul 8.45am.bayangkanlah.perjalanan dari LRt ke ofis amik masa 10 minit.skg aku masih kat LRT.dan time tuh kul 8.40.adui.aku xmahu dtg lambat lg.masa tuh jugak dalam aku nak cepat,aku ternampak ade seorang pakcik yg buta sedang jalan ke arah yg sama ngn aku.dan orang2 sekeliling pun masing2 rushing ke arah yg sama.dgn tujuan masing2.semua nak cepat dan bkejar masa.termasuk aku.aku mulenye nak pimpin pakcik tuh.tp masa tu ntahlah syaitan ape yg masuk kat kepala,aku hanya pk ttg kul 8.45 am tu.

hati jadi separuh2.aku teragak2.kemudian aku wat desicion paling aku kesalkn dalam hidup-berlalu pergi ngn tergesa2 kerna dah dekat kul 8.45 am.hmmm.bila aku sampai ofis,aku sedih.aku menangis senyap2.tanpa pengetahuan orang.aku kutuk diri sendiri sbg sgt selfish.sbb pakcik tu xde sapepun tlg die time tuh.die jln sekejap ke kiri,sekejap ke kanan.tongkat die d langgar2 orang kiri-kanan sbb masing2 nak cepat.

aku terfikir.kalaulah orang buta itu ayah aku.kalau la itu mak aku.atau ia terjadi pd adik2 aku.buta dan tiada siapa yg mbantu.hal itu membuatkan aku sedih.aku kesal.dan aku mmg menyesal giler lepas tu.mungkin orang akan kate-aku berlebih2 dlm memikirkan sesuatu.tidak.aku cume cube menyelami kesusahan dan kepayahan org lain dgn caraku sendiri.

aku mohon Allah mengampunkan khilaf aku.aku memohon moga pakcik itu tidak lg bjumpa dgn orang yg pentingkan diri spt aku.aku bdoa dia bahagia dunia dan akhirat.aku ikhlas.

selepas hal itu,aku pernah pimpin seorang budak perempuan yg aku kira 2 atau 3 tahun lebih muda dari aku melintas jalan.buta.masa perjalanan ke ofis gak.selepas itu,ade seorang lg uncle chinese.juga buta.walaupun aku cube tebus.tp dalam hati tetap menyesal.

aku citer kat aina beberapa hari lepas tuh.sambil nangis2.sebab marahkn diri sendiri.sbb kesian pd pakcik yg buta itu.

berhak


Tuhan,berikanlah aku cinta.aku juga BERHAK bahagia-lirik ayushita.

sedang cuba utk tersenyum dgn lebih ikhlas lg.mudah2an hati yg disayang2,akan lebih mngerti keadaan diri ini.
p/s:semua orang berhak bahagia!yeyeyhh!

... tidak selalunya ...


hari ni aku terfikir sesuatu.hmm,.sebenarnya hari2 aku terfikir.tapi kisahnya berubah2 setiap hari.yang aku fikirkan itupun turut berubah2.kadang2 aku monolog sendirian.utk menjawab sendiri setiap persoalan yang aku sendiri wujudkan.kadang2 aku temui jawapan.kadang2 tidak.bila gagal menemui jawapan,aku membiarkan semuanya tergantung hingga sampai waktu,akan aku capai dan renungkan semula.

setiap yang terjadi dalam hidup kita.mmg ada hikmah.
sebagai orang Islam,kita juga harus redha dan tawakal dengan setiap ketentuan.
hari ini Dia hadapkan kita matahari.adakalanya indah dan ceria.tapi adakalanya teriknya seperti membakar kulit kita.adakalanya Dia beri kita tatap keindahan pelangi.ceria dan menarik warnanya.tapi syg,hadirnya cuma sebentar.terkadang Dia hadapkan kita keindahan bulan.sbg penyeri dalam kegelapan malam.

hidup.tidak selalu indah.aku tahu hakikat itu.kamu juga tahu.
adakalanya dugaan mencabar keimanan.adakalanya mjadikan kita buta hati dan jiwa,tapi adakalanya mbuatkan kita yang leka makin tersedar dan pulang pd jalan yg sepatutnya.

cinta.juga tidak selalunya bahagia.adakalanya ia sangat mnyakitkan.adakalanya indah kabar dari rupa.tapi setiap manusia telah Dia lemparkan sezarah kasih dan syg dari sifatnya Yang Maha Penyayang..untuk kita hidup dengan berkasih syg.cinta adakalanya indah.adakalanya berduri.

merenung semua ini.aku bersyukur.waalu dihadap dgn dugaan dan cabaran,aku tetap mampu bertahan.kerna aku tahu hidup adalah perjalanan.bukan destinasi.

terkadang aku rasa..

Sunday, October 4, 2009

persahabatan

mungkin.kite berbeza ideologi.berbeza kisah hidup.berbeza citarasa.
mungkin.kite tidak sering sependapat.tidak selalu memandang langit PADA MASA yg sama.
mungkin.dan mungkin.
tapi mungkin juga.hati kita merasai hal yg sama.dan mungkin juga kite mengekspresikan dengan cara yg berbeza.
tapi adakalanya kita tak perlu memandang pd perbezaan yg beribu itu.
cukuplah kita hidup dgn memegang pd 1 persamaan dari perbezaan yg beribu2 itu.
sahabat.persamaan kite adalah-aku sahabatmu.dan kau sahabat aku.itu!

Friday, October 2, 2009

tentang sebuah cerita


"The greatest feeling in the world is to be around someone who wants to hold you, wants to kiss your forehead, wants to be around you, wants to call you at night and wants to see you smile. But I think what’s better than that, is finding someone that does it all, because he wants to see you happy"

hmm,aku pun impikan seseorang yg seperti ini.kalau di fikirkan secara logik la..mcm tak gune gak la kalau kite bsama ngn orang yg kadang2 layan kite bagus giler..tp kadang2 tanpa sebab yg logik,terus layan mcm sampah.ntahler.manusia spt ini apakah yg dipandang kat kite pd saat die bkelakuan spt itu?die tak pk ker kite ni pun ade perasaan gak.bukan pokok atau dinding.n percaya tak pokok tu pun ade perasaan.ok,tak payah g pk btul ke tak pokok tu ade perasaan or tak.abai jela.

aku mahu selalu rasa bagaimana rasa di sayang2.aku mahu rasa bagaimana bila diri sentiasa dihormati.tidak di maki,dikutuk2 dgn ayat2 yg mjatuhkan semangat oleh lelaki yg ada di sisiku.aku mahu tahu mcmane rasa bila diriku dipercayai.aku mahu memahami bagaimana indahnya rasa bila tiada rahsia antara pasangan.aku mahu tahu macamane perasaan mjadi perempuan yg hatinya selalu dijaga.aku mahu tahu mcmane rs bila kesusahanku dpt digalas bsama pd bahu si lelaki.aku teringin tahu mcmane perasaan bkongsi kegembiraan yg aku rasa walau hanya kerna perkara2 kecil.aku mahu merasai mempunyai teman utk bkongsi semua cerita yg tak bleh aku kongsi dgn orang lain.aku mahu tahu semua itu.aku mahu didefinisikan oleh si lelaki sbg 'gadisku'.

aku mahu tahu.aku mahu rasa semua perasaan itu.sunguh2 mahu tahu.Tuhanku,pertemukanlah aku dgn lelaki yg spt itu.aku sunguh2 mahu tahu semua itu Tuhan...apakah aku juga akan rasa semua itu?Tuhan,perkenankanlah doaku..

dah jadi Ex-Bf la plak..

aku bc blog member aku.sbnarnye BF kawan aku.tp dh mmg knal die sejak masuk U,so kirenye kwn aku gak la kan.eh.tp BF kawan aku tu dh jd Ex-BF..n kawan aku tu dh jd ex-girl..haaa..tkejut kan? ish..knp la jd camtu?ish...x sangka..sunguh.mmg tak sangka..aku tkejut giler ah...dorang serasi n sepadan bsama tp....

hahaha...rilex la..coz dorg dh tunang.so dah xde pangilan BF2 dh..dah jd tunang..or tunangan..hehe.mereka mrahsiakan dr pengetahuan umum.tp sempatla aku bc blog si gadis bkias2..tp aku dh dpt bajet.

then hr ni aku bc blog Bro Framestone tuh.dh ade pgakuan dr nya...wah.apakah yg aku rasa?paling jujur yg aku bleh bgtau,aku mmg happy..sbb aku ni tmasuk dari salah seorang penonton yg menonton kisah cinta mereka.dan dh tentu mharapakan Happy Ending.

dh name pun kisah cintakan.xsemuanya indah2 belaka.mcm2 yg mereka lalui.tp maybe itulah yg mbuatkan cinta mereka makin kukuh.erm..sbg sahabat,aku mmg happy giler..hope after this,mereka lebih sabar n tabah mhadapi dugaan btunang..n paling penting,aku tungu nasi minyak kenduri kawen ko wahai Atie n Framestone.

utk zarien,sahabat..hampir separuh impian dan doamu telah tcapai..itu tandanya sabarmu adalah kekuatan dan kelebihanmu..semoga cinta dan jiwa mu bertemu di alam pernikahan..doa sahabat2mu tetap bsamamu...

utk Framestone,ko jgn nakal2 dh..kene fokus2..jg dia elok2..itulah cinta ko.dan itulah bakal isteri ko..huhu...

Thursday, October 1, 2009

dari seorang gadis kepada seorang gadis

gadis A.
hatinya kosong.meluahkan cinta dan sayang tp tidak benar2 memaksudkannya.semua kerna pd saat hatinya sedang mharap cinta tulus ikhlas,si kekasih telah bpaling pd cinta lalu.bila hati telah tercela,tiada lg keikhlasan yg dpt d banggakan.THERE'S NO PURE LOVE EXIST!-ini definisi gadis ttg cinta.
-->ntahla.dalam hal ini aku pun kurang pasti.apakah jalan terbaik yg perlu di ambil.cuma bg aku,tiada seorang perempuan pun layak di layan teruk2 oleh lelaki.padahal si gadis lg ade rupe dr si lelaki.tidak sedarkah kau wahai lelaki betapa bertuahnya kalian.tp knp masih mbutakan mata dan hati?hingga mnyakiti org yg benar2 ikhlas thdap kalian?utk gadis A,hiduplah seadanya walaupun hatimu kosong.hiduplah dgn harapan dan impian bahawa cinta tetap akan dtg dalam hati kita.mungkin bukan hari ini.mungkin bukan esok.tp ia tetap akan dtg.pasti akan ade permata bsinar dari celahan kaca yg tahu mhargai dirimu.

Gadis B
ada rupa.daya penarik.hinga ramai yg terpikat pd sekilas pandang.tp pjalanan hidupnya tidak seindah wajah jelitanya.dia gadis yg simple.yg masih keliru tentang cintanya.pernah mncintai dan sejak itu hatinya tidak pernah mampu mncintai lg.dia sering mnyukai orang yg tak pernah memandang dirinya.dan dia terikat dengan seseorang kerna lelaki itu adalah lelaki yg terbaik pernah hdir dalam hidupnya.tp cintanya bukan milik lelaki itu.tp dia tahu pd lelaki itu mungkin ada bahagia yg dia cari.tp mungkin juga tiada bahagia walau lelaki itu cukup segalanya utk mjadi seorang suami mithali.die sering sedih dan kecewa dengan dirinya kerna tidak mampu mcintai lg.
-->Gadis B,pcayalah cinta tidak semestinya memiliki.mungkin bila kita tidak memiliki dia,perkara2 kecil pun sgt mbahagiakan.mungkin bl kita memiliki dia,kita tetap takan bahagia.semuanya adalah suratan takdir.mungkin org yg syg kita itu cintanya lg dalam dr org yg kita syg.hidup utk masa depan tidak terikat semata2 pd perasaan.tp lebih dari itu.carila lelaki yg dapat memegang erat tanganmu saat kau hilang arah.carilah lelaki yg mampu mdakapmu saat kau rs jiwamu tiada erti.cari la lelaki yg kau rs,die mampu mjagamu seumur hidupmu.

Gadis C.
cinta pertama.kekecewaan yg dirasa amat mnyakitkan pd saat dia harus bdepan dgn segala kekusutan dan tekanan y mcengkam.dia seorang yg baik.yg mpunyai hati yg suci.dan cintanya juga suci.tp sygnya lelaki yg serba kekurangna itu tidak dapat menilai erti semua itu.melayan dia spt sampah.dalam sekelip mata hati lelaki berubah.dgn alasan yg tidak munasabah.
-->Gadis C.di matamu ada duka yg sarat.aku dpt lihat semua itu.pcayalah aku pna melalui semua itu.tanpa iman yg kuat,mungkin kita akan rapuh.Ingat Allah byk2 kerna Dia la yg telah mnguji kita.cinta pertama tidak semestinya berakhir dgn happy-ending.ketahui dan sedarilah hakikat itu.hiduplah dgn kepercayaan bahawa cinta yg tepat dan benar akan tetap tiba dlm hidupmu bila sampai waktunya.aku tahu kecewa itu sakit.dan sayangilah seseorang itu seadanya.maksud seadanya adalah dgn mnyedari hakikat bahawa dia mungkin pergi jua dr hidup kita 1 hari nnti.



bicara dari seorang gadis kepada seorang gadis
aku tahu kecewa itu sakit.
aku juga tahu pjalanan mcari cinta itu juga payah.
aku tahu mcari cinta setia hingga akhir hayat juga sukar d cari.
tp itulah kehidupan.
kita mungkin syg seseorang.dan seseorang itu mnyayangi org lain
atau.kite syg dia.dia pula kurang syg kita.
atau.dia syg kita.tp kita syg org lain
atau.dia syg kita.tp kita tak syg sape2.
hidup dan cinta.mmg komplikated.
mungkin hari ini kita bahaiga.mungkin esok lusa kite mnangis.
hidup adalah 1 perjalanan.hidup bukanlah 1 destinasi.

p/s:
utk diriku sendiri dan utk gadis A,B,C:
carilah cinta yg mampu mbahagiakan kita.
cinta dari seorang lelaki yg benar2 jujur pd diri kita.
seorang lelaki yg tak pernah melayan kite spt sampah.
seorang lelaki.yg dpt jd pemimpin.pelindung.pcinta setia.dan pnunjuk jln yg benar.moga kita bertemu dgn cinta sejati 1 hari nnti.Amin.

Wednesday, September 30, 2009

Gempa Bumi dan Kalau hari ini Hari Terakhirku..

masa sedang syok wat keje sambil bbual2 ngn Kak Ana n Kak Mek,tibe2 rs gegaran.alamak.1 department dah kecoh sbb kitorg mmg rs gegaran tuh.tanya kat Mr.A,die kate die pun rs gegaran tuh.after that,aku tgok semua org bergegas..bkemas nak balik.aku pun naik seram.tapi aku tak kemas2 gak.bukan berlengah.cuma rasa mcm kaalu itu takdir aku,nak wat camne kan.lgpun family aku xde kat KL.kalau dorang ade,dh tentu aku nak blik cepat.ape2 jd,aku bersama diorang.kul 6.45,Head Of Department,Mr.Yoga arahkan semua staff balik.nak ke taknak,mmg kene balik gak.

hmm.
adoii.
kene g ofis Mr.A.
dlm terhegeh2 bjalan tu,aku tgok semua org berpusu2 nak blik.
jalan raya mmg sesak.
biasenye time2 tuh x sesak pun.
aku refer pd kawan aku yg keje di Jabatan Kaji Cuaca.
die kata jgn risau.
tp die pesan,kene hati2.elakkan pantai.n kawasan bhampiran pantai.
Malaysia Selatan agak terjejas.
ape2 hal,area situ kene dulu.
Tuhan,jauhilah kami dari malapetaka.

ms bjalan td.aku fikir mcm2.
gegaran n situasi cemas itu mbuatkan aku terfikir.

kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
aku mahu berada di sisi familyku.biarlah susah senang bsama.
aku mahu mereka tahu dalam keras kepala aku.yg suke melawan cakap.moody.aku sebenarnya sgt mengambil berat ttg mereka.dalam fikiranku selalu memikirkan mereka.dan aku sedih bila mereka mhadapi kesusahan tp aku tak pernah nyatakan pd mereka.


kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
aku mahu seseorang tu tahu bahawa kasih dan sayang aku hanya utk dia.maafkan aku atas semua sikapku.aku mahu dia tahu aku bukan perempuan yg kerek.aku bukan seorang yg busuk hati.aku mahu dia tahu luaranku tak sama dgn apa yg sebenar2nya ada dalam hati aku.tak mngapa kalau hati kamu bukan milik sy.

kalau hari ini hari terakhir aku hidup.
sahabat.ketahuila.tanpa kalian,aku tidak lg mpunyai harapan dan keyakinan utk mngejar mimpi dan cinta.mungkin cita dan cinta telah lama aku lepaskn.tp kalianlah yg mberi aku sokongan dan kekuatan.sahabat,adakalanya kita tidak sehaluan.tapi itu tak bmakna aku bukan sahabatmu lg.walau konflik seteruk mn pun kite lalui,ketahuilah,kite tetap sahabat.

Sunday, September 27, 2009

raya?

tadi malam,g beraya!wah.seronok.bukan pe,sebab dapat jumpe member2 yg sangat aku windu..dulu,hari2 jupe.tp since memasing dah ade life sendiri,kadang2 nk jupe setahun sekali pun susah..yeker?hmmm..ye..kadang2 nak msg or call pun sampai terlupa coz bz..tp itu la life kan...hmmm..yang penting,bila sekali ade dalam hati,sampai bile2 pun akan tetap dalam ingatan.kan?hehe..ok,nnti la aku update k..penat giler nih...


aku tertanya2-adakah aku tahu ape yg aku btul2 inginkan tentang soal hati?hmm...

Saturday, September 19, 2009

Chili's..

Yummy!mmg best makanan kat sini.huhu.aku mkn dengan penuh selera.ini pic makanan yg telah dipesan olehku.sedap kan?tp nak mkn kat sini,kene reserve n kene beratur pjg giler ah..huhu..tak sangup2..

ini makanan yg telah dipesan oleh kami bertiga pd petang itu.

aku mls cakap byk.just upload pic utk tontonan je ok?hehe

ini rien.


ini acoi.yg tak sabar nak makan.hehe



this is me.vee lara.aku maintain je.hehehe.thanx utk acoi.kerna membelanja kami pd petang itu.pastu kami g sogo.cari baju raya utk family ku.hehehe.




senorita cumil2

Klcc.mule2 rancang tempat len.tp last minutes tukar.ok,bleh la.tp aku tak suke pun KLCC ni.tp demi kwn2,ok je la.
ade orang kate muka aku same ngn nuril.betul kah?mengapakah?dan die kate nuril adik aku.uwaaa..apsal nuril adik?knp bukan aku?kenapa?wah.kejam.....huhu
saat berbuka puasa yg meriah.kalau tak silap ade 10 orang.hehe.pas mkn,nuril terpaksa balik awal sbb die berkejar ke Jalan TAR.teman mak die.

kami yg suke berposing mcm tak ingat dunia.cun tak?baik ckapa cun.klalau tak,takmo kwn!heheh


rien.aku.vie.ana.depan VINCCI KLCC.

ini pic istimewa dari kami.nah.hahahhaah




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...